Galatasaray Şampiyonluk İçin Parkede!

FIBA Avrupa Kupası finali ikinci karşılaşmasında temsilcimiz Galatasaray Kadın Basketbol Takımı İtalyan ekibi Reyer’le deplasmanda karşılaşıyor. Sarı kırmızılılar maçı kazanması ya da 22 sayıdan daha az sayıyla yenilmesi halinde FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonu olacak.

18.04.2018-11:41 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:36) Galatasaray Şampiyonluk İçin Parkede!

Taliercio Spor Salonu'nda oynanacak mücadele TSİ 21.00'da başlayacak ve beINSports Haber'den naklen yayınlanacak.

Sarı kırmızılı ekip, İstanbul'da yapılan ilk maçta Reyer’i 90-68 mağlup etmişti. Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, rövanş mücadelesinden galip ayrılması veya 22 sayıdan daha az farkla yenilmesi halinde FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonluğuna uzanacak.

Galatasaray, bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde başlayan macerasını Avrupa Kupası'nda sürdürdü. Avrupa Ligi grup aşamasında oynadığı 14 maçtan 6 galibiyet ve 8 mağlubiyetle ayrılan sarı kırmızılı ekip, turnuvadan elenerek yoluna Avrupa Kupası'nda devam etti.

FIBA Avrupa Kupası'na çeyrek final aşamasında dahil olan sarı kırmızılılar, çeyrek final turunda İspanyol ekibi Spar Citylift ile eşleşti ve rakibini eleyerek yarı finale çıktı. Sarı kırmızılı ekibin yarı finaldeki rakibi de yine bir İspanyol takımıydı ve temsilcimiz, Perfumerias Avenida'yı da saf dışı bırakarak, final biletini elde etti.

İtalya temsilcisi Reyer ise bu sezon FIBA Avrupa Kupası'nda grubundan namağlup ayrılmasının ardından Fransa'nın Saint-Amand ve Slovakya'nın Good Angels ekiplerini eledi ve çeyrek finale çıktı. Reyer, çeyrek ve yarı final maçlarında iki temsilcimizi elemeyi başardı. Önce çeyrek finalde Mersin Büyükşehir Belediyespor, yarı finalde de Hatay Büyükşehir Belediyespor’u mağlup etmeyi başaran İtalyan takımı, finale yükseldi.

Sarı kırmızılı ekip, istediği sonucu alması halinde Türkiye'ye üçüncü Avrupa kupasını kazandıracak.

Galatasaray daha önce, 2008-2009 sezonunda FIBA Avrupa Kupası, 2013-2014 sezonunda ise FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğuna uzanmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal