Galatasaray Metin Oktay’ı Kabri Başında Andı!

Galatasaray Spor Kulübü ve Türk futbolunun efsanelerinden Metin Oktay, ölümünün 27. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

13.09.2018-14:30 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-14:24) Galatasaray Metin Oktay’ı Kabri Başında Andı!

13 Eylül 1991 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Metin Oktay'ın, Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni gerçekleşti.

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon kazandığı Süper Lig kupasının da getirildiği törende, sarı kırmızılı ekibin başkanı Mustafa Cengiz, yöneticiler, Metin Oktay'ın yakınları, altyapı sporcuları ve bir grup taraftar yer aldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Metin Oktay'ın Türk sporu adına çok önemli bir isim olduğuna vurgu yaparak, "Benim için de çok büyük önemi var. Biz gençken 'Metin' olalım diye büyüdük. Dört yaşında kollarımda hayatını kaybeden küçük kardeşime, anne ve babama ricada bulunarak 'Metin' adını koymuştum. Bugün Türkiye'de 'Metin' adını taşıyan ne kadar insan varsa, bunun en büyük sebebi Metin Oktay'dır. Metin Oktay yalnızca bir oyuncu veya Galatasaraylı değil, insan ve spor ahlakının en değerli emsallerinden biriydi. Aramızdan erken ayrılışı bizi çok üzdü. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

Metin Oktay'ın gerek saha içinde gerekse de saha dışında örnek alınan bir kişi olduğunu belirten Cengiz, şu ifadeler kullandı:

"Türk futbolu pek çok gol kralı çıkardı. Onlarca mükemmel oyuncular geldi. Yerli, yabancı otuzar, kırkar gol kaydedenler oldu. Olay yalnızca gol atmak veya gol kralı olmak değil, olay insan ve idol olmak. Yalnızca sahada değil, saha dışında da bir karakter olmak. Metin Oktay o karakterdi. Biz kendimize hep onu örnek aldık. Şu anda adaylar var ancak bir Metin Oktay yok. Ben yıllardır bunun eksikliğini görüyorum. Metin Oktaylar, Can Bartular, Lefterler, Hakkı Yetenler, Şerefler gittikten sonra maalesef Türk toplumu spor anlamında idollerini pek yetiştiremedi."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal