Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: 'Kemerburgaz'a Taşınma Olmayacak'

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz, Kemerburgaz'a taşınmaların olmayacağını dile getirdi.

11.09.2019-17:51 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-17:37)

Galatasaray Kulübü'nün Galatasaray Lisesi'ndeki Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlenen eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında kulüp Başkanı Mustafa Cengiz, eski başkanlardan Dursun Özbek'in sorularını cevapladı.

Dursun Özbek döneminde öne  çıkmaya başlayan,  Riva ve Florya projelerinden beklentilerin karşılanmadığını belirten Cengiz, şöyle konuştu:

"Sayın başkanımız Dursun Özbek, Riva ve Florya'nın Galatasaray'ı kurtaracağını, kurtarma projesi olduğunu ama yönetimimizin bunu doğru yönetmediğini ifade etti. Gerçekler acıdır. Riva ve Florya'yı 1 milyar lira tahmini bedelle yaptık. Genel kurulda ben oy vermedim, salonu terk ettim. Benim görüşüm Riva ile Florya'nın ayrılmasıydı. 'Florya'yı neden taşımadınız? Florya'yı bir an önce taşıyın' diyor. Florya ihalesini alan müteahhit de hem bizi hem de gidebileceği her kapıyı zorluyor. Biz de çıkmak istiyoruz. Hizmette süreklilik nedeniyle eski yönetimin yaptıklarını onaylamasak bile sürdürmek durumundayız. Florya'dan çıkıp Kemerburgaz'a geçmek için elimizden geleni yaptık. Bakanlık, Emlak Konut, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eyüp Kaymakamlığı ve Eyüp Belediyesi nezdinde bu kişinin çıkması için her şeyi yaptık."

Florya'nın yerine geçen Kemerburgaz völgesindeki maden ruhsatının meydana getirdiği problemleri aktaran Galatasaray Kulübün'ün başkanı, şunları ekledi:

"Eski yönetim acaba Kemerburgaz'ı Florya'ya karşı alırken bir gün gidip oraya baktı mı? 40 metre kot farkını bıraktık, orada maden ruhsatı olduğunu, maden ruhsatı hak sahibinin ne gibi haklara sahip olduğunu biliyor mu? Devletimiz ve hükümetimiz bize çok yardımcı oldu. Enerji Bakanından, Çevre Bakanına kadar bütün ilgili kurumlar ayağa kalktı. Komisyon kurup meseleyi hallettik. Başbakanın imzasına gidecekti. Fakat Başbakanlık gitti, yerine Cumhurbaşkanlığı Sistemi geldi. Mücadeleyi bırakmadık. Yasanın değişmesi için mücadele verdik. Galatasaray'ın gücü buna da yetti. Yasayı da torba kanuna sokma becerisi gösterdik. Maden sahibi, önceki hafta yürütmeyi durdurma kararı aldı. Devlet de hukuka uymak zorunda. 3 ay, 3 yıl, 10 yıl... Ne kadar süreceğini bilemiyorum."

 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal