Galatasaray Formalı Türk ‘George Floyd Protestosunda’ İlgi Odağı Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkent Washington'daki yapılan gösterilerde Galatasaray formasıyla yer alan Türk genci eylemde dikkatleri üzerine çekti.

03.06.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-17:43) Galatasaray Formalı Türk ‘George Floyd Protestosunda’ İlgi Odağı Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) George Floyd'un bir polis tarafından katledilmesini protesto eden vatandaşların öfkesi bitmiyor. 30 eyalette süren eylemlerde 8'inci güne girildi. Başkent Washington'da bulunan Beyaz Saray'da güvenlik tedbirleri artırılırken, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklaması öncesinde dikkat çeken askeri araçlar bugün de sokaklara yer aldı. Beyaz Saray yakınındaki Lafayette Park’ta bir araya gelen protestocular, George Floyd’un hayatını kaybetmesini protesto etmeyi sürdürdü. Washington'daki protestolarda Galatasaray formasıyla bulunan Gaziantep doğumlu olan ve yüksek lisans öğrencisi Mete Özmen eylemde dikkatleri üzerine çekti.

'SİYAHİ ARKADAŞLARIMA DESTEK İÇİN BURADAYIM'

Açıklamalarda bulunan Özmen, "2 yıldır Washington’da öğrenci olarak yaşıyorum. Bir sürü siyahi arkadaşım var neler çektiklerini biliyorum, yakından dinliyorum, öğreniyorum. Ezilenlere destek olmak için geldim. Çok barışçıl bir gösteri var" ifadelerini kullandı.

'CORONAVİRÜSTEN ÇEKİNMİYORUM'

George Washington Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan genç, 'coronavirüs salgını sırasında eyleme katılmaktan çekinmiyor musunuz?' sorusuna ise "Coronavirüsten çekinmiyorum. Coronavirüs ile ilgili bir yorumum yok ben hiçbir zaman çekinmedim" diye belirtti.

'BÜYÜK ÇAPTA POLİS DEPARTMANINA BİR SORUŞTURMA BAŞLATILACAK'

Özmen, protestolarda gerçekleşen son yaşananları şu cümlelerle özetledi: "Bugün Minneasota’da polis departmanında hukuki işlemler başladı. Eyaletin valisi 10 sene geriye dönük çok uzun çaplı bir soruşturma yapacaklarını söyledi. Bir günde alınacak bir sonuç değil fakat önemli bir şey bu. Uzun soluklu bir soruşturma olacak. Fakat devlet ilk defa bu kadar büyük çapta kendi polis departmanına bir soruşturma başlatacak. Bir polis tutuklandı diğer üç polisin de cenaze öncesi tutuklanması bekleniyor”

'DÜNYA’DA HERKES GALATASARAY’I BİLİYOR GÖRENLER TANIYOR'

Galatasaray formasıyla protestolarda yer almaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Özmen, "Galatasaray formasıyla katılıyorum. Galatasaray bir dünya markası. Burada herkesin benim nereden geldiğimi ve ne sebeple burada olduğunu anlamalarını istedim. Dışarıdan da destek alıyorlar. Hiçbir şey söylemeden o mesajı vermek istedim. O yüzden Galatasaray formamı giydim. Dünya’da herkes Galatasaray’ı biliyor görenler tanıyor. Galatasaray formasıyla eylemciler hatıra fotoğrafı çektiriyor” açıklaması yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal