Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: CAS’a Başvuracağız

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA ile yapılan finansal fair play anlaşmasının UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonuna geri gönderilerek anlaşmanın yeniden incelenmesi ve soruşturmanın sürmesine kararı konusunu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) taşıyacaklarını ifade etti.

12.10.2018-10:46 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-10:42) Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: CAS’a Başvuracağız

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA ile İsviçre'de yapılan görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Cengiz, "Uzun senelerden beri biriken sonuçların tek seferde çözüme kavuşması kolay olmuyor. UEFA, yeni yönetimin gelişmesini inceleyerek bize Türk futbolu adına bir fırsat sağladı. Bizimle 4 yıllık bir yapılandırma anlaşması yaptı. Biz de bu anlaşma içinde davranmaya başladık." dedi.

Cengiz, UEFA ile aralarında imzalanan anlaşmaya yine UEFA içindeki bir kurulun itirazda bulunduğunu belirterek, "Yapılan anlaşmanın tekrar gözden geçirilmesi yönünde itirazda bulunmuşlar. Bu itiraza bizim de itirazımız var. Bir anlaşma yaptık. Gelecek 3 senede herhangi bir nedenle engellenmemiz hem Galatasaray hem Türk futbolu hem de bizim gibi mali yapısı iyiye giden kulüpler adına büyük risk oluşturuyor. Hiçbir problem olmamasına karşın CAS'a başvuracağız. CAS'a gitme sebebimiz, hakkımızda alınan bir hükümden dolayı değil. Pazartesi günü başvuru yapmayı düşünüyoruz. Neden, tekrar gözden geçirmenin yanlış olduğu ve buna gerek olmadığı yönünde." şeklinde konuştu.

İtiraz sebebinin Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki 142 milyon euroluk zararının gözardı edildiği gerekçesi olduğunu söyleyen Mustafa Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

"Biz, gözardı gibi bir durumun olmadığını, bu zararı kabul ettiğimizi, finansal fair play kurallarına uyduğumuzu ve giderek durumu düzelmeye geçtiğimizi belirttik. Son 3 aylık bilançoya bakıldığında net bir şekilde çok daha iyi duruma gittiğimiz görüldü. Son 3 ayda yaklaşık 15 milyon euroluk zarar söz konusu. Biz hikaye ya da masal okumuyoruz. Bunlar gerçekler. Bu gerçekler doğrultusunda tekrar gözden geçirmeye ihtiyaç olmadığını ifade ediyoruz. Onlar da 'yeniden gözden geçirilsin.' diyor. Bununla zaman harcamak istemiyoruz. UEFA'ya bir tepkimiz söz konusu değil. Bize men verme yetkileri de vardı ancak yeniden incelenmesi yönünde karar verdiler. Biz, bu durumdan bile rahatsız olduk."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal