Galatasaray Avrupa Şampiyonluğu İçin Sahaya Çıkıyor!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası finali rövanş mücadelesinde ilk maçta 90-68 yendiği İtalya'nın Reyer takımıyla karşılaşacak.

17.04.2018-12:34 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-12:10) Galatasaray Avrupa Şampiyonluğu İçin Sahaya Çıkıyor!

Venedik'teki Taliercio Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'da başlayacak. Mücadele beINSports Haber'den canlı yayınlanacak.

Sarı kırmızılı ekip, İstanbul'da yapılan ilk maçta Reyer’i 90-68 yenmeyi başarmıştı. Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, rövanş mücadelesinden galip ayrılması veya 22 sayıdan daha az farkla yenilmesi halinde FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayacak.

Galatasaray, bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde başlayan serüvenini Avrupa Kupası'nda devam ettirdi. Avrupa Ligi grup aşamasında çıktığı 14 maçtan 6 galibiyet ve 8 mağlubiyetle ayrılan sarı kırmızılı ekip, bu turnuvadan elenerek mücadelesini Avrupa Kupası'nda devam ettirdi.

FIBA Avrupa Kupası'na çeyrek finalden katılan Galatasaray, çeyrek final turunda İspanyol ekibi Spar Citylift ile eşleşti ve rakibini saf dışı bırakarak yarı finale yükseldi. Sarı kırmızılıların yarı finaldeki rakibi de yine bir İspanya temsilcisiydi ve Galatasaray Perfumerias Avenida'yı da eleyerek, turnuvada finale yükselmeyi başardı.

İtalyan takımı Reyer ise bu sezon FIBA Avrupa Kupası'nda grup aşamasını yenilgisiz bitirmesinin ardından Fransa'nın Saint-Amand ve Slovakya'nın Good Angels takımlarını eledi ve çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Mersin Büyükşehir Belediyespor, yarı finalde de Hatay Büyükşehir Belediyespor engellerini geçmeyi başaran İtalyan ekibi, finale çıktı.

Sarı kırmızılılar, istediği sonucu elde etmesi halinde Türkiye'ye üçüncü Avrupa kupasını kazandırmış olacak.

Cimbom daha önce, 2008-2009 sezonunda FIBA Avrupa Kupası, 2013-2014 sezonunda ise FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu kazanmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal