'Futbolcu Sözleşmeleri Konusunda Elimiz Güçlü'

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, coronavirüs pandemisi sebebiyle askıya alınan liglerin haliyle alakalı konuştu.

25.04.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-12:39) 'Futbolcu Sözleşmeleri Konusunda Elimiz Güçlü'
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, coronavirüs pandemisi sebebiyle askıya alınan liglerin haliyle ilgili açıklamlarda bulundu.

Oyuncu mukaveleleri hakkında konuşan Mehmet Baykan, "Sözleşmeler konusunda bir kere şu bağlayıcılık var; evet 30 Mayıs" deyip, sözleşmelerde sorun çıkmayacağını vurguladı. Baykan, "Talimat; sezon uzarsa sözleşme tarihleri de uzar. FIFA Başkanı da açıklama yaptı, olası başvuruda kulüplerden yana tavır alacağız, diye. Bu konuda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bunu bahane edip çekip giden futbolcular olabilir mi, olabilir. Kulüplerimizin eli güçlü. İndirimlere gidilecek ve dengenin oturacağını düşünüyorum" dedi.

"MAÇLARI EN ERKEN TATİL EDEN, SEYİRCİSİZ OYNATAN ÜLKEYİZ"

Türkiye'de coronavirüs vakasınnda sportif anlamda da erken önlemler alındığına dikkat çeken Mehmet Baykan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyada hastalığın çıktığı tarihten sonra maçlarını en erken tatil eden ülkeler arasındayız. Hastalık çıkmış, üç beş gün sonra seyircisiz maç oynanmış, sonraki hafta da ligler tatil edilmiş. Türkiye'de 10-12 Mart'ta sanırım ilk hastalık göründü, üç dört günde ilk ölüme rastlandı. Bu tarihleri milat aldığınızda; Fransa, İngiltere, İtalya, Amerika, Çin, İspanya; en erken ligleri tatil eden, seyircisiz maç oynatan ülkeyiz. Bakın, İtalya'da koronavirüsün çok yayılmasını bir maça bağlıyorlar. Bizde hadise ortaya çıktığı anda maçlar seyircisiz oynandı. Burada devletimizin ve Bakanlığımızın ve federasyonlarımızın bir eksiği yok. Önümüze sporcularımızın katılacağı uluslararası organizasyonları döktük. Türkiye'de yapılacak olanları döktük. Sadece Antalya'da uluslararası bir kota organizasyonuna, o da katılımcı ülkeler bir ay önce Antalya gelip kamp yaptıkları için, onun yapılmasına izin verdik. Onun dışında olimpiyat ve paralimpik oyunlarına kota veren müsabakalar haricinde tüm müsabakaların ne Türkiye'de oynanmasına ne de sporcularımızın katılmasına izin verdik. Ve kapattık kapıları."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal