Futbol Durdu, Pastanede Çalışıyor!

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Alibeyköyspor'da top koşturan Şakir Kıyak, coronavirüs salgını sebebiyle ertelenen liglerin tekrardan başlamasını beklerken, pastanede babasına yardımcı oluyor.

28.03.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-17:20) Futbol Durdu, Pastanede Çalışıyor!
BAL 11'inci Grup'ta oynayan Alibeyköyspor'un başarılı orta sahası Şakir Kıyak, koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirler kapsamında liglerin ertelenmesinin sonrasında yaşadıkları zorluklar, bireysel çalışmaları ve dönem ile ilgili DHA'ya açıklamalar yaptı.

Kıyak, evde idmanlarına devam ettiğini, bir yandan okulu götürdüğünü, boş zamanlarında da babasına pastanede yardımcı olduğunu anlattı. Amatör ligdeki oyuncuların, profesyonel liglere göre daha dezavantajlı halde olduğunu belirten Şakir Kıyak, "Belli bir süre bekleme aşamasındayız. İnşallah ülkemiz bir an önce virüs salgınından kurtulur, bizler de en çok sevdiğimiz şeye, futbol oynamaya devam ederiz. Ancak şu anda görünen bu süre biraz daha uzun sürecek. Bizler de kendimizce, evlerimizde, boş alanlar buldukça antrenmanlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Kendimiz, vücut ağırlıklarımızla çalışıyoruz. Antrenörlerimizin verdikleri programları uygulamaya çalışıyoruz. Olabildiğince idmanlardaki gibi evde tekrarlar yapıyoruz. Ancak tabii ki bunlar, takım olarak yaptığımız antrenmanların yerini tutmuyor. Sahada çalışmalarla, evdeki antrenmanlar farklı oluyor. Kendimizi diri tutmaya çalışıyoruz. Boş alanlar buldukça koşular yapıyoruz. Şimdilik böyle devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAKATLANMA RİSKİMİZ VAR"

Amatör futbolcuların evde çalışmaları hakkında yaşadığı problemlerden bahseden Kıyak, "Büyük sıkıntıları var ama biz de ekmek paramızı kazandığımız için bunlara katlanıyoruz. Örneğin; betonda koşuyorsun, adalelerin şişiyor. Çim sahanın yerini tutmuyor tabii ki. Sakatlıklar olabiliyor. Bakalım; dediğim gibi umarım ülkemiz bu zor durumları atlatır ve bizler de futbola geri döneriz" diye konuştu.

"TEMENNİMİZ SÜRECİN UZAMAMASI"

Futbol kariyeri dışında okul hayatını da sürdürdüğünden bahseden yıldız futbolcu, "Antrenörlük bölümünde okuyorum. Ancak şu anda okullar da durduruldu. Bunun dışında yapacağım bir şey, babamın bir pastanesi var, ona yardım etmeye geliyorum. Temennimiz bu sürecin uzamaması yönünde. Oynadığımız ligde bizlerin, profesyonel liglerdeki kadar birikmişimiz yok. Kendimizi şu ana kadar biriktirdiklerimizle idare etmeye çalışıyoruz. Umarım ki uzamaz. Ancak bu sadece bizim yani futbolcuların sorunu değil, ülkemizin ortak sorunu. Umarım bir an önce bu süreci atlatırız. Ben inanıyorum ki ülkemiz bunu da atlatacak" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal