Frazier: 'Gelmiş Geçmiş En İyisi Wilt Chamberlain'dır, Jordan Değil'

New York Knicks süperstarı Walt Frazier, gelmiş geçmiş en iyi basketbolcunun Michael Jordan değil, Wilt Chamberlain olduğunu dile getirdi.

23.04.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-13:58) Frazier: 'Gelmiş Geçmiş En İyisi Wilt Chamberlain'dır, Jordan Değil'
MSG Network için uzun zamandır yorumculuk yapan Knicks'in efsane oyuncu Frazier, GOAT (Tüm Zamanların En Büyüğü) tartışmasında kendi görüşünü dile getirdi ve her zaman karşılaştırılan 2 oyuncusu olan Jordan ve Los Angeles Lakers yıldızı LeBron James dışında farklı bir oyuncu ekledi.

75 yaşındaki Frazier, New York Post'a bu zamana kadarki en iyi basketbol yıldızı adayının, oyunun gördüğü en iyi oyunculardan bir tanesi olan Chamberlain olduğunu dile getirdi:

"Her zaman en iyi oyuncu konuşulduğunda, kriterlerin ne olduğunu sorarım. Eğer kriter Süpermen olmaksa, Wilt Chamberlain'dır. (Kareem) Abdul-Jabbar da skorerlik açısından orada bulunuyor. Çok yönlülük dersek, Oscar Robertson. Kazanmaksa, Bill Russell. Bunlar dört adam. Aslında Wilt Chamberlain diyebilirim, çünkü 70'lerde oynadığımızda ve ticari uçaklara uçtuğumuzda, havaalanından geçtiğimiz zaman insanlar 'Globetrotter mısınız yoksa Wilt Chamberlain mısınız?' derlerdi. Tek bildikleri bunlardı."

"Profesyonel basketbolda kurallarını değiştirten sadece iki oyuncu vardı - George Mikan ve Wilt Chamberlain - onlar yüzünden şeridi genişletmişlerdi. Oyunun bazı yönlerini değiştirerek etkisiz hale getirmek zorunda kaldıkları iki adamdı bunlar. Chamberlain olmasaydı, kimse bizi duymazdı. Bir NBA olup olmayacağını bile bilmiyorum. Bill Russell için de geçerli. NBA'in başarılı olup olmayacağını bilmiyorum. Mike demek çok zor geliyor. Mike da onlarla aynı yerde, ama seçmek zorunda olsaydım Chamberlain olurdu."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal