Fransız Spor Bakanı, Asker Selamımızı UEFA'ya Şikayet Etti!

Fransızlar sonucu hazmedemedi! Bakan Maracineanu'dan flaş asker selamı açıklaması..

15.10.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-12:13)

Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, Türkiye maçının ardından işi abarttı. A Milli Futbol Takımımızın Fransa ile 1-1 berabere kalıp liderliğini devam etmesinin ardından Fransa'dan hoş olmayan açıklamalar geldi.

MAÇIN İPTAL EDİLMESİNİ İSTEMİŞLERDİ

Yedikleri golden çok yaptığımız asker selamını konuşan Fransızların açıklamaları bitmek bilmiyor. Fransız bazı politikacılar, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle güvenlik sorunları çıkabileceğini belirtmiş ve maçın iptal edilmesi gerektiğini söylemişti.

UEFA, Fransa'dan gelen bu talebi doğal olarak reddetmişti.UEFA’nın bu tür maç iptali kararına çok nadir olarak başvurduğu biliniyor.

ASKER SELAMI GÜNDEM OLDU

Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalınmasının ardından futbolcuların maç bitiminde asker selamı vermesi gündem oldu.Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, karşılaşmanın ardından attığı tweetle dikkatleri üzerine çekti.

İKİ YÜZLÜLÜK..

Fransızlar asker selamına hiç de yabancı değil.. Dünya şampiyonu oldukları 2018 yılındaki kupa töreninde, Barcelona'da forma giyen Griezmann, Cumhurbaşkanı Macron'un karşısında asker selamı vermişti.. Bu görüntü hem Fransız medyasında hem de uluslararası medya kuruluşlarında kare kare yayınlanmıştı..

UEFA'DAN YAPTIRIM TALEBİ

Maracineanu, ''Fransa Futbol Federasyonu ve polislere çok teşekkür ederim, hiçbir taşkınlık olmadı. Türk oyuncuların asker selamı yapması spor ruhuna aykırı. UEFA'nın bu konuda bir yaptırım yapmasını talep ediyorum.'' paylaşımında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal