Fransa'nın Gündemi Yusuf Yazıcı!

Fransa'da Yusuf Yazıcı fırtınası esmeye devam ediyor. Milli futbolcu dün oynanan Fransa Lig 1 maçında Lorient'e karşı attığı 2 gol ve yaptığı 1 asistle Fransa'nın gündemine oturdu. Fransız basını genç futbolcu için 'Muhteşem Yazıcı' manşetlerini attılar.

23.11.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-12:14) Fransa'nın Gündemi Yusuf Yazıcı!
TEKNİK DİREKTÖR GALTİER'DEN ÖVGÜ

Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Yusuf Yazıcı’nın performansına övgüler yağdırdı.

Galtier, açıklamasında “Bu performans Yusuf’un seviyesini ispatlıyor. Kale önünde çok yetenekli bir oyuncu. Elinizde böyle yetenekli bir oyuncu varsa, bu teknik direktöre de birçok olasılık sunar” ifadelerini kullandı.

Yusuf Yazıcı ile Jonathan David’in orta sahada birbirlerini tamamladıklarının da altını çizen Galtier “Bu gece hem hücumda hem de savunma yerleşimlerinde çok iyilerdi. İki oyuncu arasında böyle bir uyumun olması, teknik direktörleri her zaman mutlu eder” dedi.

Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli yıldız Yusuf Yazıcı, bu sezon 9'uncu golünü kaydetti. 6'sı Avrupa Ligi, 3'ü lig olmak üzere 9 golle takımına büyük katkı sağlayan Yazıcı, dün Lorient'e karşı 4-0'lık skorla kazanılan maçta 2 gol atıp, 1 golün de hazırlayıcısı oldu. 23 yaşındaki futbolcunun bu performansı Fransa basınında da geniş yer buldu.

L'EQUİPE: YAZICI YÜRÜYÜŞÜ

Lille, resmi sitesinde Yusuf Yazıcı'yı 'Büyücü' diye tanımlarken, Fransızların ünlü spor dergisi L'equipe dünkü galibiyetin mimarı olarak Yusuf Yazıcı göstererek 'Yazıcı Yürüyüşü' başlığını attı. Dergi, Yazıcı'nın 2 gol ve 1 asistle maçın yıldızı olduğuna da vurgu yaptı.

LE PARİSİEN: MUHTEŞEM YAZICI

Fransa Ligi'nde PSG ile puan farkının 2'ye indirilmesine dikkat çeken Le Parisien, Lille'in Lorient karşısında galibiyeti Yusuf Yazıcı'nın getirdiğini yazdı. 'Lille, Lorient'i ezip Paris'e yaklaşıyor' başlığı atan Le Parisien, 'Muhteşem Yazıcı sayesinde Lille puan farkını 2'ye düşürdü' bilgisine yer verildi.

LE MONDE: TÜRK YUSUF YAZICI'NIN DEHASI

Le Monde, 'Lille için muhteşem bir akşam' başlığıyla verdiği haberde takımdaki eksiklere dikkat çekerken, 'Renato Sanches, Jose Fonte ve Burak Yılmaz'dan mahrum kalan Lille'e galibiyeti Türk Yusuf Yazıcı'nın dehası getirdi' ifadelerini kullandı.

'ZARAFET İÇİNDE'

Foot01 internet sitesinde, "Yusuf Yazıcı ve David şölen sundu, Lille ikinci sırayı aldı" yorumu yapıldı. Maxi Foot'un başlığında "Yazıcı, zarafet içinde" denilirken maç yazısında "Kuzey ekibi bir kez daha devasa bir performansla 2 gol atıp 1 asist yapan Yusuf Yazıcı'ya bel bağladı" ifadeleri kullanıldı.

Milan deplasmanındaki hat-trick'ine göndermede bulunulan yorumda, "Bu düzeyde devam ederse onu gölgede bırakmak zor olacak. Büyük keyif" övgüsünde bulunuldu. Yusuf Yazıcı'ya maç performansı olarak da 10 üzerinden 9 verildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal