Formula 1 Heyecanı Tam Gaz Devam Ediyor!

Formula 1'de dün antrenman turlarıyla başlayan heyecan bugün sıralama turlarıyla devam ediyor. 15 Kasım Pazar günü 58 tur üzerinden gerçekleşecek yarış için kritik rol oynayan sıralama turları bugün saat 15.00'te başlayacak.

14.11.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 14.11.2020-16:52) Formula 1 Heyecanı Tam Gaz Devam Ediyor!
Dokuz yıllık hasretin sona ermesiyle birlikte dün antrenman turlarıyla başlayan Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde heyecan bugün devam ediyor. Intercity İstanbul Park'ta 5,3 kilometrelik pistte gerçekleştirilen ve 1,5'ar saat süren ilk ve ikinci antrenman turlarında en iyi dereceleri, Red Bull Max Verstappen yaptı. Türkiye Grand Prix'sinde kariyerinin 7. şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen Mercedes'ten Büyük Britanyalı Lewis Hamilton, ikinci antrenman turlarında süresini 11 saniyeden fazla geliştirdi. Yarışın sıralama turları, bugün saat 15.00'te başlayacak. Yarış ise 15 Kasım Pazar günü saat 13.10'da gerçekleştirilecek.

BİRİNCİ ANTRENMAN TURUNDA ZİRVE RED BULL SÜRÜCÜLERİNİN

İlk antrenman turlarında en iyi dereceleri, Red Bull pilotları Max Verstappen ve Alexander Albon yaptı. Hollandalı Verstappen, 1 dakika 35.077 saniyeyle ilk antrenman turlarının en hızlı ismi oldu. Taylandlı Albon, takım arkadaşının 0.241 saniye gerisinde ikinci sırayı elde etti. Ferrari'nin Monakolu sürücüsü Charles Leclerc ise ilk antrenman turlarını, Verstappen'in 0.430 saniye arkasında üçüncü tamamladı.

İstanbul'da kariyerinin 7. şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, ilk antrenman turlarında 1.40.225'lik derecesiyle 15. sırayı aldı. Hamilton'ın takım arkadaşı Fin Valtteri Bottas, 1.37.629 ile 9. sıraya yerleşti.

YENİLENEN ASFALT PİLOTLARI ZORLADI

İlk antrenman turlarının ardından pilotlar pistin kayganlığı nedeniyle zaman zaman serzenişlerde bulundu. Dünün lideri Max Verstappen "Sanki buz üzerindeyiz. Umarım yağmur yağmaz çünkü böyle bir durumda gerçekten buz üzerinde araç kullanıyormuşuz gibi olacak ve çivili lastiklere ihtiyacımız olacak!" ifadelerini kullandı. İlk antrenamn turlarında umduğu hızı bulamayan Lewis Hamilton ise "Bugün rezaletti, bilmiyorum neden! Çünkü burası mükemmel bir pist ve zemini yeniden asfaltlarken milyonlar harcadılar, farkındayım burada uzun süre boyunca yarışmadık, ancak bu kadar çok para harcamak yerine belki de temizlemek yeterli olabilirdi" dedi. İstanbul'da daha önce yarışan dünya şampiyonu Vettel de pistin kaygan olduğuna dikkat çekerek "Asfalt çok yeni, çok kaygandı. Ama günün sonuna doğru daha iyi oldu" ifadelerini kullandı.

VERSTAPPEN İKİNCİ ANTRENMAN TURUNDA DA ZİRVEDE

İkinci antrenman turlarında en iyi dereceyi, ilk antrenman turlarında olduğu gibi Red Bull'dan Max Verstappen yaptı. İkinci antrenman turlarında pilotların derecelerinin, güneşin etkisiyle pistteki kaygan yerlerin de kuruması sayesinde büyük ölçüde gelişmesi dikkati çekti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal