Fisher: 'Egoları Ve Fedakarlığı Dengelemek Zor'

Eski Los Angeles Lakers yıldızı Derek Fisher, NBA'de art arda şampiyonluk almanın neden sürekli olmadığından bahsetti.

17.04.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-14:26) Fisher: 'Egoları Ve Fedakarlığı Dengelemek Zor'
Los Angeles'ta yer aldığı zamanlarda 5 NBA şampiyonluğu gören Fisher, ligde art arad şampiyonluk almanın zorluğunu anlattı:

"Zor. Zihinsel ve fiziksel olarak yorucu. LeBron'un bulunduğu takımlarda neler yapabildiğini ve ardı ardına yıllarda şampiyonluk kazanma şansı yakaladığını, ayrıca Warriors'ın son beş sezonda neler başardığını düşündüğünüzde."

"Ekibinizde kimin olduğu umurumda değil; bu kolay bir başarı değil. İçine giren iş miktarı ve vücudunuzun aldığı fiziksel darbe yüzünden. Günlük ve haftalık olarak deneyimlediğiniz zihinsel ve duygusal tüketim de var. Bu yüzden sık sık gerçekleşmiyor."

Fisher, Art arda şampiyonluk kazanmak için nasıl fedakarlığa ihtiyaç olduğunu anlattı:

"Egoları ve fedakarlığı dengelemek zor, eğer şampiyonluğu kazanmak için o yıl bir araya gelecek kadar şanslıysanız, herkesin bu fedakarlıkları tekrar yapmasını sağlayabilirsiniz, çünkü bu zor bir şey, herkes daha fazlasını ister. Daha fazla dakika. Daha fazla şut. Daha fazla fırsat. İyi bir kontrat almak için oynamak isteyen serbest oyuncu olacak çocuklar oluyor. Belki de iyi para kazanan ve serbest oyuncu olarak gelmiş bir adam da olabilir. Kasıtlı olarak geri adım atıyor değil aslında, ama bu parayı kazanmak için çalıştığı önceki yıla göre biraz farklı bir durum oluyor."

"Yani tüm bunları hesaba kattığınızda, bunu yapmak gerçekten zor. Birçok insan her yıl başarılı olan ekiplerden nefret etmeyi sever. Ben, takımların bunları başarmaya çalışmasını izlemekten keyif alıyorum."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal