Fifa’dan Son Dakika Açıklaması!

FIFA Yasal Direktörü Emilio Garcia Silvero, transfer piyasasının 1 Temmuz'da açılmayacağını ifade etti.

13.04.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-14:46) Fifa’dan Son Dakika Açıklaması!

FIFA Yasal Direktörü Emilio Garcia Silvero, yeni tip coronavirüs (Covid-19) krizinin sebeplerinden ötürü diğer senelerin aksine 1 Temmuz'da transfer pazarının açılmayacağını açıkladı. Garcia Silvero, FIFA'nın önceden imzalanmış anlaşmaları 30 Haziran’dan sonrasına uzatamayacağını ve bundan dolayı futbolcuların da takımlarından gidebileceklerini belirtti. Fakat transfer zamanları değişeceğinden başka bir kulübe katılamayacaklarını ifade etti.

İspanyol Cadena Cope radyosuna açıklama yapan Silvero, "FIFA sözleşmeleri 30 Haziran'ın ötesine uzatamaz. Ancak transfer dönemleri aynı kalmayacak. Oyuncular kaydedilemeyecek. Piyasa 1 Temmuz'da açılmayacak" şeklinde konuştu.

Garcia Silvero, kiralık bir futbolcunun 30 Haziran'da takımına geri dönebileceğini fakat listeye kayıt olamayacağı için oynayamayacağını vurgulayarak, "Kiralık anlaşma 30 Haziran'da sona erdiği için oyuncu teorik olarak kulübüne geri dönmeli. Ancak biz transfer dönemimi açmayacağız ve listeye kayıt etmeyeceğiz" dedi.

Silvero, ayrıca birden çok transfer dönemi olabileceğini de cümlelerine ekleyerek, "Her ligin başlangıcına ve sonuna bağlı olarak belirlenecek bir süreç düşünülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal