FIFA’dan Sırbistan ve İsviçre’ye Ceza

FIFA, Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası E Grubu’nda Sırbistan ile İsviçre karşılaşmasında yaşananlardan dolayı iki ekibe de para cezası verdi.

26.06.2018-09:42 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-09:39) FIFA’dan Sırbistan ve İsviçre’ye Ceza

FIFA, E Grubu'nda 22 Haziran'da Sırbistan ve İsviçre arasında oynanan ve İsviçre'nin 2-1 galip geldiği mücadelede yaşananlardan ötürü İsviçre’de forma giyen Arnavut asıllı oyuncular Xherdan Shaqiri ve Granit Xhaka ile takım kaptanı Stephan Lichtsteiner ile birlikte Sırbistan Futbol Federasyonu (FSS) Başkanı Slavisa Kokeza ve teknik direktör Mladen Krstajic hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının cezalarını duyurdu.

Attıkları gollerin ardından Arnavutların sembolü olan çift başlı kartal hareketi yapan Shaqiri ve Xhaka'ya 10'ar bin, Lichtsteiner'e 5 bin, karşılaşma sonundaki açıklamalarından dolayı Kokeza ve Krstajic'e 5'er bin ve taraftarların uygunsuz davranışlarından ötürü FSS'ye de 54 bin İsviçre frangı ceza verildi.

FIFA, daha önce yaptığı açıklamada Xhaka ve Shaqiri'nin gol sevinçlerinin "siyasi içerikte" olduğunu belirtmiş ve bu sebeple disiplin soruşturması başlatıldığını açıklamıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal