FIFA’dan Maradona’ya Tepki!

2018 Dünya Kupası son 16 turunda İngiltere'nin Kolombiya'yı yendiği karşılaşma sonrası hem mücadelenin hakemi hem de FIFA yönetimini ağır şekilde eleştiren Diego Armando Maradona’ya FIFA’dan yanıt gecikmedi.

05.07.2018-12:35 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-12:32) FIFA’dan Maradona’ya Tepki!
2018 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin'in karşılaşmalarında tribündeki tavırlarıyla gündemden düşmeyen Diego Armando Maradona, ülkesinin şampiyonaya erken vedasına rağmen, yaptığı yorumlar ve eleştirileriyle kupaya damga vurmaya devam ediyor.

Arjantinli futbol adamı, İngiltere ile Kolombiya arasındaki son 16 turu karşılaşması sonrası yaptığı açıklamalarla yeni bir tartışma başlattı.

Venezuela'da katıldığı bir televizyon programında İngiltere – Kolombiya maçı hakkında konuşan Maradona, maçın ABD'li hakemi Mark Geiger'ı hedef almış ve ikinci yarıda İngiltere lehine çıkan penaltı kararını "tarihi bir hırsızlık" olarak yorumlamıştı.

57 yaşındaki futbol adamı ayrıca, son dönemde kullanılan gol çizgisi ve video yardımcı hakem teknolojilerine rağmen FIFA'nın hâlâ eski kafalı ve hileli bir kurum olduğunu iddia etmişti.

Maradona’nın bu sözlerine FIFA'dan cevap gecikmedi... Maradona gibi futbol tarihinde iz bırakmış bir ismin bu sözlerinden duyulan üzüntü ifade edilirken, yapılan açıklamada, "Hakkımızda yapılan yorumlar ve ithamlar tamamen yakışıksız ve gerçek dışıdır." denildi. Açıklamada, hakem Mark Geiger'ın İngiltere ile Kolombiya arasındaki yönetiminin FIFA tarafından olumlu bulunduğu vurgulandı.

Arjantin'in Nijerya ile karşılaştığı grubun son maçında ülkesinin attığı gol sonrası Nijeryalı taraftarlara yaptığı hareketlerle tepki toplayan Maradona'nın, Fransa mağlubiyetinin ardından açıklanan FIFA kararıyla şampiyonanın kalan karşılaşmalarını stadyumdan izlemesi yasaklanmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal