FIFA'dan Ligler İçin Yeni Plan!

Coronavirüs nedeniyle futbol durdurulurken başlangıç tarihleri henüz belli değil. FIFA yöneticisi Evelina Christillin olay ile alakalı açıklamalar yaptı ve FIFA'nın yol haritasını duyurdu.

15.04.2020-08:32 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-08:20) FIFA'dan Ligler İçin Yeni Plan!

Coronavirüsü (Covid-19) salgını sebebiyle durdurulan liglerin ne zaman devam edeceği merak konusu olurken, bu konuyla alakalı FIFA yöneticisi Evelina Christillin flaş ifadeler kullandı.

FIFA'nın 22 Nisan'da 55 ülke federasyonuyla görüşme yapacağını belirten idareci, şunları açıkladı:

‘TÜM LİGLER SEZONU TAMAMLAMAK İSTİYOR’

"Sağlık ve güvenlik önceliklidir. 5 büyük lig başta olmak üzere tüm ligler sezonu tamamlamak istiyor ancak kimse hükümetlerin, yerel yetkililerin dediklerinin dışına çıkma amacında değil."

22 NİSAN'DA KRİTİK GÖRÜŞME

"İdmanlara devam etme konusu da yerel yetkililere bırakılmış durumda. Belli bir tarihte herkes başlayacak ancak tüm Avrupa'da aynı dönemde başlamasının mümkün olmadığını söyleyebiliriz. 22 Nisan tarihinde, Avrupa'daki 55 ülke federasyonu temsilcileriyle birlikte bir video konferans yapılacak. Orada alınacak kararları tüm federasyonlara ileteceğiz."

‘AVRUPA KUPALARINI AĞUSTOSTA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ’

"Avrupa Kulüpler Birliği ve UEFA ile birlikte çalışıyoruz. Bir yol haritası hazır. Öncelik sağlık, sonra ligi tamamlamak, en son da amacımız ağustos ayında Avrupa Kupalarını noktalamak."

‘KULÜPLERE GEREKLİ DESTEK VERİLECEK’

"Daha büyük, daha karmaşık bir problem var ancak başkan Gianni Infantino, bu periyotta ekonomik olarak sorun yaşayan tüm kulüplere yardım edileceğini daha önce duyurdu, gerekli destek verilecek."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal