FIFA’dan Kayserispor’a Büyük Şok!

FIFA, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'a 1 dönem transfer yasağı getirdiğini açıkladı.

15.11.2018-16:23 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-16:41)  FIFA’dan Kayserispor’a Büyük Şok!

Süper Lig'de maddi problemlerle boğuşan Kayserispor'a FIFA tarafından transfer yasağı cezası geldi.

12 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig’de topladığı 12 puanla 15. sırada yer alan, pek çok futbolcusu sakat ve cezalı olan sarı kırmızılı kulüp, devre arası transfer döneminde kadrosuna takviye yapamayacak.

Kayseri temsilcisi, eski oyuncusu Adnane Tighadouini'ye olan ödemelerini zamanında yerine getirememesi sebebiyle ceza aldı. 2015-2016 sezonunda İspanyol ekibi Malaga’dan kiralık olarak kadroya dahil edilen Fas asıllı Adnane Tighadouini'ye yapılması gereken 150 bin euroluk ödemeyi zamanında ödeyemeyen Kayserispor, önce FIFA'lık oldu daha sonra da ceza aldı.

Kayserispor Başkan Vekili Naci Bedir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Geçmişte transfer edilen bir oyuncuya karşı sorumluluklarını zamanında yerine getiremeyen kulübümüze para ve transfer yasağı cezası verildi. Kulübümüze 150 bin euro, 75 bin frank faiz ve avukatlık masrafları, 1 dönem transfer yasağı cezası geldi. Normalde 5 bin frank ceza verilecekti fakat kulübümüzün FIFA'da fazla dosyası olması nedeniyle en üst düzeyden ceza verildi." ifadelerini kullandı.

Naci Bedir, kulüp olarak sezon başında 150 bin euro ve 75 bin frank tutarındaki cezayı ödediklerini de kaydederek, "Para cezasını ödememize karşın transfer yasağı cezasına engel olamadık. FIFA yetkilileri, bize verilen bu cezayı ya devre arası ya da sezon sonunda çekme hakkı tanıdı. Sezon sonunda daha büyük problem yaşayacağımız için, bu cezamızı devre arası transfer döneminde çekmeyi seçtik. Yani bu sezonun devre arası transfer dönemini transfer yapmadan geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

2015-2016 sezonunda Malaga’dan kiralık olarak kadroya katılan Adnane Tighadouini, sarı kırmızılı formayla toplam 7 karşılaşmada oynamış ve yalnızca 177 dakika süre almıştı. Fas asıllı oyuncu kendisine yapılması gereken 50 bin euro maaşın 3 defa ödenmemesinden dolayı FIFA'ya başvuruda bulunmuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal