FIFA'dan Futbolcu Sözleşmeleriyle İlgili Açıklama

FIFA, Haziran ayına kadar devam eden oyuncu mukavelelerinin ligler tamamlanana kadar süreceğini duyurdu.

08.04.2020-08:58 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-08:58) FIFA'dan Futbolcu Sözleşmeleriyle İlgili Açıklama
Coronavirüs sebebiyle ne olacağı belli olmayan futbolcu mukaveleleri ve transfer sistemiyle alakalı çalışmalarını devaö ettiren FIFA, bugün yaptığı toplantının ardından verdiği kararları duyurdu.

FIFA Konseyi tarafından verilen karara göre, sezon sonu bitecek oyuncusu mukavelelerinin ligler tamamlanana kadar uzatılacağı açıklandı.

Gelecek sezona yönelik mukavelelerin ise sözleşmenin başlangıç tarihi yerine liglerin başlayacağı tarihten sonra yürürlüğe gireceği söylendi. Bunun haricinde takım ve oyuncuların görüşerek maaş indirimi veya ötelemesi konusu tavsiye edildi. Bu anlaşmanın yapılması halinde ise FIFA'nın tarafların finansal durumlarını değerlendirerek karar alacağı bildirildi.

Diğer taraftan FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun da şu sözleri söyledi:;

"COVID-19 salgını bu sezon futbolun tüm koşullarını açıkça değiştirdi. Bu nedenle FIFA, bu yeni koşulların üstesinden gelmek için bazı pratik fikirler ve öneriler getirmiştir. Bu fikirler her sorunu çözmeyecek olsa da, öngörülebilir gelecek için futbola bir istikrar ve netlik ölçüsü getirmelidir. FIFA liderliğindeki bu çabanın, futbolun nasıl bir araya gelebileceği ve zorlu zamanlarla yüzleşmek için birlik, dayanışma ve uzlaşma ruhu gösterebileceğine dair olumlu bir örnek sağlayabileceğini umuyoruz. Ancak unutulmamalı ki sağlık, futboldan da önce geliyor."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal