FIFA’dan Flaş Sierra Leone Kararı!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de devletin müdahalesi sebebiyle ülkenin üyeliğini askıya aldığını açıkladı.

06.10.2018-11:03 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-11:01) FIFA’dan Flaş Sierra Leone Kararı!

FIFA’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, FIFA Konseyi Bürosunun ülkede hükümetin Sierra Leone Futbol Birliğine (SLFA) müdahalesi dolayısıyla tüm futbol organizasyonlarını askıya aldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "SLFA'nın ulusal ve ona bağlı diğer takımları, askıya alma kararı kaldırılıncaya dek uluslararası organizasyonlara katılamayacak." denildi.

Bunun yanı sıra, FIFA'nın, Sierra Leone Spor Bakanlığınca SLFA Başkanı Isha Johanssen ve Genel Sekreteri Chris Kamara'nın görevden alınması yönünde aldığı kararın iptalini istediği de belirtildi.

Sierra Leone'de, Johanssen ve Kamara için yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Yolsuzlukla Mücadele Komitesi tarafından haklarında soruşturma başlatılmıştı. Ülke futbolunu yöneten Johanssen ve Kamara, bu iddialar sebebiyle görevden alınmıştı.

Öte yandan, konuya ilişkin Spor Bakanlığından henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Sierra Leone Milli Takımı, Afrika Uluslar Kupası grup elemeleri karşılaşmasında 11 Ekim'de Gana deplasmanına konuk olacaktı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal