FIBA Hakemleri Ön Saflarda

FIBA hakemleri İtalyan Silvia Marziali ve Guido Giovannetti, yüz binden fazla coronavirüsü hastanın olduğu İtalya'da salgınla mücadele amacıyla yoğun çaba harcıyor.

02.04.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-17:11) FIBA Hakemleri Ön Saflarda

Dünya coronavirüs salgınıyla mücadele ederken, FIBA hakemleri İtalyan Silvia Marziali ve Guido Giovannetti de yüz bin vakanın olduğu İtalya’da coronavirüs ile savaşmak için ön saflarda görev yapıyor. Doktor olan iki FIBA hakemi, salgından dolayı basketbol sahalarından uzak kalınca, coronavirüsü ile mücadeleye destek olmak amacıyla doktor olarak eski mesleklerine geri döndü.

2017’den bu yana FIBA hakemliği yapan Giovannetti, “Şu anda çok zor bir durumdayız ve bu durum her gün değişiyor. Hükümet doktorlardan daha fazla yardım istiyor. Ben Bari Hastanesi'nde çalışıyorum. Daha önce kardiyoloji departmanındaydım ama şimdi, corona virüsü hastaları için farklı bir bölüme taşındık. Asıl sorun, ne zaman biteceğini bilmiyoruz çünkü İtalya’nın Lombardy, Milan gibi bazı bölgelerinde belki de durum zaten zirveye çıkıyor. Korkumuz güneyde durumun azalmaması ve belki de kuzeyden güneye geçen insanların virüsü yaymış olmaları. Şu anda bir şey bilmiyoruz, ama rakamlar arttığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Marziali ise Roma’da hayatını sürdürüyor ve memleketi Fermo’daki bir hastane ile Roma’daki ambulans ve acil servislerde görev yapıyor. Doktorluğu seçtiklerinde insanlara yardım etmek için bir yemin ettiklerini vurgulayan Marziali, “Doktor olduğunuzda bir söz veriyorsunuz ve çalışırken bu sözü yerine getiriyor olmaktan gurur duyuyorsunuz, özellikle acil durumlarda. Başkalarına yardım etmek için yemin ediyorsunuz. Coronavirüsü salgını başladığında gerçekten yardım etmek istedim. Ne olduğu önemli değildi, elimden geleni yapardım. İtalya’nın kuzeyine taşınmak zorunda olsam da ki orada durum gerçekten bir felaket, bu önemli değil. Birçok kişi oraya gitmeyi kabul etti ama ben gidemedim çünkü zaten Roma’da çalışan ekipteyim. Bizim işimiz her zaman zor ve hep uzun vardiyalarla çok çalışıyoruz. Ancak şimdi korkumuz daha büyük çünkü virüsü ailemize getirebiliriz ve başkaları da enfekte olabilir” değerlendirmesini yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal