Fernandao'dan Fenerbahçe İtirafı

Fenerbahçe’den Suudi Arabistan takımı Al Wahda'ya giden, şu anda ise ülkesinde Bahia'da top koşturan Brezilyalı golcü Jose Fernandao gidişinin ardından ilk defa konuştu.

10.04.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-09:55) Fernandao'dan Fenerbahçe İtirafı
Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlığa gelmesinin ardından yapılan ilk operasyonda takımdan yollanan oyunculardan bir tanesi olan Jose Fernandao, Suudi Arabistan ekibi Al-Wahda'ya gitmişti. 3 sezon Fenerbahçe'de top koşturduktan sonra Al-Wahda'da aradığını bulamayan ve ülkesine geri giden Brezilyalı oyuncu, şu anda Bahia'da devam ediyor.

Karantina günlerinde özel bir röportaj veren Fernandao ile yapılan soru cevap şu şekilde:

FENERBAHÇE ADINA İŞLER İYİ GİTMEDİ

Başkan değişikliği, satılan oyuncular... Bir anda Arabistan'ın yolunu tuttun, hislerin nelerdi?

"Ben Fenerbahçe'den ayrılmayı hiç istemedim. Hatta uzun yıllar oynamayı hedefliyordum. Ama şu tarafı da var; 3 yıl Fenerbahçe'de kaldım ve hiç kupa kazanamadık. Yeni bir başkan geldi, bakıyor 3 yıl boyunca hiçbir kupa kazanamamış bir takım var. Bunun neticesinde bir anda her şeyi değiştirme kararı alıyor. Fenerbahçe'den ve Türkiye'den ayrılmama çok üzüldüm. Ama alınan karara da saygı duyulması gerekir. Ancak eğer önemli bir karar alacaksanız, bunu sakin kafayla uzun uzun düşünmelisiniz. Şu anda nasıl sonuçlar verdiğini görüyoruz. Son iki sezonda da Fenerbahçe adına işler hiç iyiye gitmedi. Evet, farklı sonuçlar da verebilirdi ama şu anda sonuçları görebileceğimiz veriler var."

KESİNLİKLE ÜZÜLÜYORUM

Şampiyonluk yaşamadan Türkiye'den gitmek seni üzdü mü?

"Kesinlikle üzülüyorum. Özellikle Bursaspor'da çok iyi bir dönemim olmuştu. Türkiye Kupası'nda finale kadar çıkmıştık. Ama o finalde kupayı alamadık. Fenerbahçe'de finaller oynadık, şampiyonluk için mücadele ettik ama bir kupa kazanma şansım olmadı yine. Ama Türkiye'de bireysel anlamda bakacak olursak yaptıklarımdan gurur duyuyorum."

2017-2018 sezonunu en çok gol atan takım olarak bitirmenize rağmen taraftar oyundan memnun değildi?

"Dünyada taraftarlar böyledir. Kulüplerin tarihi kupalarla yazılır. Kupalar gelmezse taraftarın tepkileri farklı yöne gider. O sezon biz şampiyon olmanın da kupa kazanmanın da direğinden döndük. Ucuna kadar yaklaştık. Ama kupaları müzeye götüremedik."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal