Fenerbahçe'ye Flaş Teknik Direktör Önerisi: ‘Aykut Kocaman’

Fenerbahçe'de yönetim hoca adaylarını listelerken spor camiası da bu isimlerin kimler olduğunu öğrenmek için yoğun mesai harcıyor. Ünlü spor yorumcusu Şansal Büyüka köşe yazısında Fenerbahçe için flaş bir öneri sundu.

06.04.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-11:55) Fenerbahçe'ye Flaş Teknik Direktör Önerisi: ‘Aykut Kocaman’

Coronavirüs salgını sebebiyle futbol hayatı durdu fakat Fenerbahçe Yönetimi, teknik direktör için dört bir yandan araştırmalarına devam ediyor. Sarı-lacivertliler henüz teklif yapmasa da Erol Bulut da ciddi adaylardan biri. Fenerbahçe’nin resmi olarak onayladığı tek hoca, Altay’ın teknik adamı Yalçın Koşukavak’tı. 47 yaşındaki hoca, ligi sonlanmadan kulübü yarıda bırakmak istemeyince sezon sonu tekrardan konuşmak üzere görüşmeler sona erdi. Altınordu’nun oyuncu yetiştirmede adeta uzman olan hocası Hüseyin Eroğlu’nun ismi son zamanlarda iyice ön plana çıktı. Sarı- lacivertliler halen resmi bir teklif yapmadı. Fakat İzmir kulübünün başarılı teknik patronu için çalışmalar hız kazandı.

AYKUT KOCAMAN İSMİNİ ÖNERDİ

Sarı Lacivertliler'de bu olaylar yaşanırken bugün flaş bir öneri de Şansal Büyüka'dan geldi. Ünlü spor adamı köşe yazısında Fenerbahçe için flaş bir öneride bulundu. Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Aykut Kocaman'ın da transfer listesinde yer alması gerektiğini belirtti.

İşte Şansal Büyüka'nın çok konuşulacak köşe yazısının Aykut Kocaman bölümü:

“Bu yazacaklarıma Fenerbahçeli çoğu taraftarın karşı çıkacağını, hatta tepki koyacağını biliyorum. Hatta bazı meslektaşlarımın bile... Ama ben yazayım, sonuçta bir düşüncedir, katılan olur, katılmayan olur.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, göreve yeni geldiğinde, “Savunma futbolu oynatıyor, takımın hücum zenginliği yok” diye taraftarın karşı çıktığı Aykut Kocaman ile yolları ayırdı.

Sonrasında Cocu geldi, Koeman geldi, gene taraftarın isteği ve baskısı ile “hücum, hücum” diyen son şampiyon hoca Ersun Yanal geldi ama Fenerbahçe takımı o futbol ve hücum zenginliğini bir türlü yakalayamadı. Çünkü elinde, o yapıya uygun bir kadro yoktu.

Fenerbahçe şimdi hoca arıyor. Erol Bulut’un adı geçiyor, yabancı hocalar konuşuluyor, isimler havada uçuşuyor. İddialı bir yabancı hoca gelirse önemli transferler isteyecek. Yeni düzende bu mümkün değil... Üstelik UEFA ve TFF yaptırımları kapıya dayanmış durumda...

Sıradan bir yabancı getirseniz, her şeye evet” diyecek ve hiçbir iddia taşımadan parasını alıp gidecek.

Sıkıntı büyük... Fenerbahçe de her kulüp gibi küçülmek, altyapıya yönelmek, daha takım oyununa, takım disiplinine bağlı bir kadro oluşturmak ve buna göre bir hoca bulmak zorunda...

O zaman alternatif isimlerden biri olarak Aykut Kocaman akla geliyor. Aykut hoca zaten, yıldıza fazla önem vermeyen, takım oyununu ve disiplinini seven bir futbol anlayışına sahip... Çalıştırdığı her takım, Türkiye’nin en fazla koşan takımı oluyor.

Aykut Hoca’nın “savunma futboluna prim tanıdığı” algısı var ama bir dönem Fenerbahçe’yi “En az yiyip, en fazla gol atan takımı” noktasına getirdiği unutulmasın.

Aykut Hoca ile Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında yarı final oynadığı, Süper Lig şampiyonu olduğu, Türkiye Kupası’nı kazandığı akıllardan çıkmasın.”

Eğer normal koşullar olsa, Fenerbahçe istediği transferi yapabilse bu yazıyı yazmazdım. Ama Fenerbahçe’nin böyle bir şansı, bu ekonomik koşullarda haklı olarak yok.

Mütevazı bir kadro ile daha fazla koşan, hatta en fazla koşan, takım disiplinine uyan, takım oyunundan asla ödün vermeyen bir takım için Aykut Hoca alternatiflerden biri olabilir. Aykut Hoca’nın, Fenerbahçe’de “Normal ve rahat” bir dönemde çalışmadığı, hep “sıkıntılı ve acılı” dönemlerin hocası olduğu unutulmasın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal