Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Zanka Açıklamalarda Bulundu!

Fenerbahçe'nin tarihindeki 6'ncı Danimarkalı futbolcusu Mathias 'Zanka' Jorgensen, kulüp dergisine konuştu.

12.09.2019-17:49 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-17:47)

Zanka, Fenerbahçe'de şampiyonluk hedeflediğini belirterek, "Ben de takıma katkı sağlamak ve Danimarkalı oyuncuların buradaki mirasını sürdürmek, burada şampiyonluk yaşamak istiyorum. Fenerbahçe’ye şampiyonluk hedefleyen büyük bir takımda oynamak için geldim" dedi.

- Danimarka, Hollanda ve İngiltere'de oynadın. Türk futbolunu bu liglerle karşılaştırırsan ne söylersin?

"Kıyaslamak çok zor. Özellikle Premier League başka bir boyutta. Bu açıdan diğer liglerden ayrı bir yerde duruyor. Premier Leauge'de oyun sürekli ileri geri giderek oynanıyor. Burada ise oyun genelde daha iyi olan takımın kontrolünde gidiyor. Karşı takım savunma yapıyor ve kontratak fırsatı arıyor."

- Premier League'de karşısında en çok zorlandığın isimler kimlerdi?

"Crystal Palace'tan Wilfred Saha çok iyi bir oyuncu. Daha küçük bir takımda oynadığı için sahada daha fazla serbestliği var. İstediği şeyi yapmakta özgür. Chelsea'de oynadığı dönemde Eden Hazard. Bence ligdeki en iyi oyuncu Hazard'dı. Karşısında oynamanın en zor olduğu oyuncuydu. Neyse ki kanatta oynadığı için onunla doğrudan fazla karşı karşıya kalmadım (gülüyor)."

- Danimarkalı oyuncular Fenerbahçe'ye katkılarıyla genel olarak iyi hatırlanıyor. Bunun senin için anlamı ne?

"Ben de takıma katkı sağlamak ve Danimarkalı oyuncuların buradaki mirasını sürdürmek istiyorum. Burada şampiyonluk yaşamak istiyorum. Fenerbahçe'ye şampiyonluk hedefleyen büyük bir takımda oynamak için geldim."

- Gazişehir maçında takımımız penaltı atarken, penaltıya bakmayarak sırtını döndüğünü gördüm. Bunu neden yaptın?

"Bu benim çoğu zaman yaptığım bir şey. Özellikle de kendi sahamızdaki maçlarda bunu yaparım. Futbol oynarken tribünlerle ilgilenemezsiniz. Penaltı atışı, taraftarın reaksiyonunu görüp bunu hissedebileceğiniz maçtaki çok az anlardan biri. Tabii atış yapıldıktan hemen sonra pozisyon almanız gerekir."

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal