Fenerbahçe Turu Rövanşa Bıraktı!

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında Portekiz’de Benfica'nın konuğu oldu. Sarı lacivertliler karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılarak tur şansını İstanbul'da yapılacak rövanş karşılaşmasına bıraktı.

08.08.2018-09:32 - (Son Güncelleme: 08.08.2018-09:29) Fenerbahçe Turu Rövanşa Bıraktı!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk mücadelesinde deplasmanda Benfica’ya 1-0 mağlup oldu ve tur şansını Kadıköy’de oynanacak rövanş maçına bıraktı.

Mücadeleye ev sahibi ekip hızlı başlarken Fenerbahçe çok geçmeden oyunda dengeyi kurmayı başardı ve kontrataklarla Benfica kalesinde etkisini gösterdi. Benfica, özellikle sol kanattan etkili bir biçimde gelirken Grimaldo, Cervi ve Ferreyra ile temsilcimizin kalesinde önemli pozisyonlar buldu.

Sarı lacivertli ekipte ilk yarıda defansta Skrtel yaptığı kritik hamlelerle öne çıkarken, kaleci Volkan Demirel de kritik kurtarışlarıyla ilk yarıda takımını ayakta tuttu. Karşılaşmanın ilk devresi başladığı gibi sona erdi.

İkinci devrede Fenerbahçe'de Valbuena’nın yerine Mehmet Ekici, Alper Potuk’un yerine Soldado ve Dirar'ın yerine de Barış Alıcı oyuna girdi.

Benfica, Franco Cervi'nin 69. dakikada kaydettiği golle mücadelede 1-0 üstünlük sağladı. Golün ardından sarı lacivertli ekip en azından karşılaşmayı berabere bitirmek için çaba gösterse de mücadelenin uzatma dakikalarında Barış Alıcı ile gole yaklaştı fakat top az farkla auta çıktı. Karşılaşma 1-0 Benfica’nın üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe tur şansını 14 Ağustos'ta Kadıköy’de oynanacak rövanş maçına bıraktı.

Stat: Luz

Hakemler: Aleksei Kulbakov, Dmitri Zhuk, Oleg Maslyanko (Belarus)

Benfica: Vlachodimos, Andre Almedia, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Pizzi, Fejsa, Gedson Fernandes, Salvio (Dk. 75 Zivkovic), Cervi, Ferreyra (Dk. 63 Castillo)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Eljif Elmas, Mehmet Topal, Dirar (Dk. 87 Barış Alıcı), Giuliano, Valbuena (Dk. 61 Mehmet Ekici), Alper Potuk (Dk. 74 Soldado)

Gol: Dk. 69 Cervi (Benfica)

Sarı kartlar: Dk. 78 Soldado, Dk. 82 Mehmet Ekici, Dk. 90+1 Eljif Elmas (Fenerbahçe), Dk. 79 Grimaldo (Benfica)

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal