Fenerbahçe, Galatasaray'ı Solladı!

Fenerbahçe iki senedir kötü performans gösterse de taraftarlar tribünde liderliğini kimseye kaptırmıyor. Kadıköy’de bu sezon yapılan 12 lig karşılaşmasında ortalama 38 bin 143 kişi stada geldi. Galatasaray’ın karşılaşmalarını ise 34 bin 990 taraftar tribünden izledi.

23.03.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-12:53) Fenerbahçe, Galatasaray'ı Solladı!

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç’un başa geçmesiyle beraber en önemli ilerleme tribünlerde oldu. Koç’tan önceki son sezonlarda derbi haricinde 10-15 bin taraftara maçlarını yapan sarı-lacivertlilerde bu durum son iki senedir değiştim gösterdi.

Büyük bir destekle başkanlığa getirilen Ali Koç’un göreve başlaması ile taraftarlar stada akın etti. Geçtiğimiz sezonun büyük çoğunluğunda küme düşme tehlikesi olsa da taraftarlar kulübü yalnız bırakmadı. Kötü futbol ve amaçsızlığa rağmen ortalama 35 bin taraftar tribünlere bulundu.

SEYİRCİ SAYISINDA LİDER FENERBAHÇE

Bu yıl Ersun Yanal ile oldukça iddialı şekilde sezona başlayan sarı-lacivertlilerde bu olay tribüne pozitif yansıdı. 38 bin 143 taraftar istatistiği ile Fenerbahçe Kadıköy’de müsabakalara çıktı. Passolig verilerine göre Kadıköy’de 12 haftada 457 bin 721 seyirci maçları takip etti. Seyirci sayısında birinci sırada olan sarı-lacivertliler ligde ise 7. sırada bulunuyor. Sarı-lacivertli kulübün 34 bin 990 bin ortalama ile Galatasaray, 29 bin 833 ortalama ile Trabzonspor ve 28 bin 239 ortalama ile Beşiktaş arkasından geliyor.

TAKIM BUNUN KARŞILIĞINI VEREMEDİ

Fenerbahçe 12 hafta bitiminde tribünleri en fazla dolduran kulüp olsa da sahadaki futbolcular bunun karşılığını gösteremedi. Geçtiğimiz sezonu 6. sırada bitiren takımın fikstür ve puan farklarına bakıldığında tekrar benzer bir sıralama ile bu sezonu sonlandırması söz konusu. Kısacası tribündeki destek geçen senelere göre artsa da bu durum şampiyonluk için yeterli gelmedi. Hatalı transferler ve futbol politikası nedeniyle sarı-lacivertli kulüp taraftarını tekrardan hayal kırıklığına uğrattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal