Fenerbahçe Doğuş İspanya'da Final Four Peşinde!

THY Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş bu akşam İspanya’da Baskonia’nın konuğu olacak. Sarı lacivertliler karşılaşmadan galip ayrılırsa üst üste 4. kez Dörtlü Final’e yükselme başarısı gösterecek.

24.04.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-16:16) Fenerbahçe Doğuş İspanya'da Final Four Peşinde!

Play-off çeyrek final serisinin dördüncü mücadelesi Fernando Buesa Arena’da oynanacak ve TSİ 22.00’da başlayacak.

Çeyrek final serisinin İstanbul’da oynanan ilk iki maçında rakibini 82-73 ve 95-89’luk sonuçlarla geçerek seride 2-0 öne geçen Fenerbahçe Doğuş’a, Final Four yolunda tek galibiyet yetiyor.

Bu akşam oynanacak karşılaşmayı Baskonia’nın kazanması halinde serinin 4. karşılaşması 26 Nisan Perşembe günü tekrar İspanya’da oynanacak.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN 4 MAÇI DA FENERBAHÇE DOĞUŞ KAZANDI

Fenerbahçe Doğuş, bu sezon THY Avrupa Ligi grup aşaması ve play-offlar olmak üzere İspanyol ekibi Baskonia’yla oynadığı 4 maçı da kazanmayı başardı.

Normal sezonda Fernando Buesa Arena’da konuk olduğu maçı 83-69 kazanan sarı lacivertli ekip, evinde oynadığı maçı da 79-74 kazanmayı bildi. Play-off çeyrek final serisinin ilk iki mücadelesinde de rakibine galibiyet şansı vermeyen Fenerbahçe Doğuş, İspanyol takımı karşısında bu seriyi devam ettirdiği takdirde Final Four’a ismini yazdıracak.

OBRADOVIC YENİ REKOR PEŞİNDE

Sarı lacivertlİ ekipte, başantrenör Zeljko Obradovic, Baskonia’yı elemeleri halinde kariyerinde bir ilke daha imza atacak.

Fenerbahçe Doğuş’un, Baskonia’yı elemesi halinde, Sırp başantrenör, THY Avrupa Ligi’nde ilk kez bir takımı 4 yıl art arda Final Four’a taşıma başarısını gösterecek.

Sarı lacivertli takımın tecrübeli başantrenörü Obradovic, takımının turu geçmesi durumunda kariyerinde 17. kez Final Four’da mücadele etmiş olacak.

Bu turnuvada kariyerinde 23. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, çalıştırdığı takımlar Panathinaikos’la 8, Fenerbahçe’yle 3, Real Madrid’le 2, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona’yla ise birer kez Final Four sevinci yaşadı. Geçen sezon Fenerbahçe’yi THY Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaştıran Obradovic, Avrupa Ligi’ni 9 kezle en çok kazanan isim durumunda…

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal