Fenerbahçe Doğuş Avrupa İkincisi Oldu!

Fenerbahçe Doğuş üst üste 3. kez finale çıktığı turnuvada Real Madrid'e yenilerek turnuvayı 2. bitirdi.

20.05.2018-23:11 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-08:41)

Fenerbahçe Doğuş, Real Madrid’e 85-50 yenilerek Avrupa’nın ikincisi oldu.

THY Euroleague Final Four finalinde son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, Real Madrid'le mücadele etti.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da yapılan final maçını 85-80 skorla kaybeden Fenerbahçe Doğuş, Avrupa ikincisi olurken, 2017-2018 sezonunu şampiyonu Real Madrid ise 10. kez kupayı müzesine götürme beceresini gösterdi.

BİRİNCİ PERİYOT

Maça iyi başlayan Fenerbahçe Doğuş, birinci periyodun ilk 4 dakikasında 7-4 önde geçti. Ahmet Düvelioğlu'nun ürettiği skorla temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, televizyon molasına 11-6'lık üstünlük sağlayarak gitti. Mola dönüşü oyun üstünlüğünü eline geçiren Real Madrid ilk çeyreği 21-17’lik skorla önde kapattı.

İKİNCİ PERİYOT

İkinci çeyreğin ilk anlarında skor üretmekte zorlanan temsilcimiz, Real Madrid atışlarına engel olamadı ve ilk 5 dakikayı 29-26 mağlup girdi. Mücadeleden bir an olsun kopmayan temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş soyunma odasına 40-38 önde gitme başarısını gösterdi.

ÜÇÜNCÜ PERİYOT

Üçüncü 10 dakikalık bölüm karşılıklı basketlerle başladı. Hücumda etkili olan İspanyol ekibi karşısında zaman zaman ağır kalan temsilcimiz, üçüncü çeyreği 63-55 skorla geride kapattı.

SON PERİYOT

Son periyot da baskılı savunma yapan ve Fenerbahçe Doğuş'u top kayıplarına iten İspanyollar, skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar devam ettirdi ve sahadan 85-80’lik skorla şampiyon olarak ayrıldı.

Maçın hakemleri, Luigi Lamonica (İtalya), Boris Ryzhyk (Ukrayna) ve Olegs Latisevs (Letonya) verdiği tartışmalı kararlar ise smacın sonucunu etkiledi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal