Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin gözlemci hakem raporu çıktı.

Derbide gözlemci olarak görev yapan hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’nun Yeni gözlemci Rapor’unda Cüneyt Çakır’ın yönetimi hakkında olumsuz görüşler verildiği belirtildi.

25.12.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-11:08) Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin gözlemci hakem raporu çıktı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin gözlemci hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu’nun Yeni Gözlemci Raporu’nda (YGR) ilginç detaylara dikkat ettiği öğrenildi. MGR’nin yeni versiyonu olan YGR’de, Abitoğlu, mücadelenin hakem ekibini pek çok açıdan değerlendirdi.

* İtme, çekme ve tutmaya karşı çelişkili kararlar verdi. Beyazlı ekibin 24 numarasının (Vida), Sarı-Lacivert çizgili ekibin 15 numarası (Serdar Aziz) tarafından ceza sahasında yaptığı harekette verilen karar yanlıştı. Ayrıca yine Beyazlı ekibin 19 numaralı oyuncusunun, yine Sarı-Lacivertli çizgili ekibin ceza sahasında 20 numara (Luiz Gustavo) ve 4 numara (Isla) tarafından maruz kaldığı hareketin cezasız kalmaması kararı hatalıydı. Orta hakem bu pozisyonlar için VAR odasıyla temas kurmalıydı. VAR odası da hakemi bu pozisyonlar için uyarmalıydı.
* Bilerek ve istemeyerek elle oynamayı ayırt etme konusunda VAR protokolünü mükemmel uyguladı. Oyunu gereksiz yere durdurmadı. Durdurduğu zaman verdiği penaltı kararı ideal bir uygulamaydı.
* Direkt ve endirekt serbest vuruşları ayırt etti. Özellikle Sarı-Lacivertli çizgili ekibin kalecisinin yaptığı kural hatasında mükemmel bir hakemlik örneği verdi.
* Serbest vuruş yöntemi ve baraj mesafesini ölçmesi konusunda hata yapmadı. Sarı-Lacivertli çizgili ekibin ceza sahasından kullanılan endirekt serbest atışta çizgi çekebilirdi.
* Faulleri doğru ve tutarlı cezalandırdı
* Maçın kalitesini uzman avantaj uygulamaları ile artırdı.
* Her aşamada maçın kontrolünü sağladı.

Gözlemci hakem Mustafa Kamil Abitoğlu rapor’unda penaltı bölümünde Fenerbahçe’nin kazanmış olduğu penaltıyı doğru bir karar verildiği, Vida’nın maruz kaldı hareketin ise verilmediği notunu bildirdi. N’Kodou’nun pozisyonu için VAR’a işaret etti. Hem Vida hem de N’Kodou’nun pozisyonları için VAR’a gidilmesi gerektiğini raporunda belirtti. Ayrıca MHK’ya giden VAR kayıtlarında VAR odasından Cüneyt Çakır’a bir uyarı gelmemiş olması VAR hatası olduğunu belirtti.

Abitoğlu penaltı pozisyonları ile ilgili verdiği kararlarını yeni yönetmelik gereği YGR’nin siyah/beyaz ihlaller bölümüne ise eklemedi.
Mete Kalkavan çağırdı, Cüneyt Çakır, ''bende'' dedi

Beşiktaş’ın isyan etti Vida ve N’Koudou’nun pozisyonları için şok bir iddia gündeme atıldı. İddiaya göre; 3 hakemin görev yaptığı VAR odasında VAR hakemi Mete Kalkavan, Cüneyt Çakır’ı, iki pozisyon için de uyardığı söylendi ancak hakem Çakır ise ''bende'' diyerek VAR’a gitmeye gerek duymadı. Bu arada son Beşiktaş-Galatasaray derbisinde hakem Mete Kalkavan, VAR hakemi Cüneyt Çakır’dı, Pazar gecesi ise Çakır hakem, Kalkavan VAR olarak görev yaptılar. Bu arada Mustafa Emre Eyisoy, Femerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra bu sezon ikinci kez bir derbide AVAR oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal