Fenerbahçe Anderlecht Maç Sonucu: 2-0

UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında temsilcimiz Fenerbahçe, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Anderlecht'i 2-0 mağlup etti. Galatasaray maçını 1 gol 1 asistle tamamlayan Valbuena, bu maçı da 1 gol 1 asiste tamamladı ve çıkışını sürdürdü.

08.11.2018-18:08 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-20:44) Fenerbahçe Anderlecht Maç Sonucu: 2-0

 

UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında Anderlecht'i 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller 71. dakikada Valbuena ve 74. dakikada Frey'den geldi. Karşılaşma damga vuran isim ise Fransız yıldız Valbuena oldu. Galatasaray maçını 1 gol 1 asistle tamamlayan Valbuena, Anderlecht maçında önce skor perdesini açtı sonra Frey'e al da at pası atarak skoru belirledi. 82. dakikada Mathieu Valbuena, alkışlarla yerini İsmail Köybaşı'na bırakırken, Fenebahçe Başkanı Ali Koç ve yöneticiler, 1 gol 1 asistle maça damga vuran Valbuena'yı oyundan çıkarken ayakta alkışladı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 7 puana ulaştı. Anderlecht ise 1 puanda kaldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR:

İLK YARI:

Mücadelenin henüz 23. saniyesinde Fenerbahçe'de, Valbuena'nın sol kanattan yaptığı ortasına kafayı vuran Slimani'nin şutu kaleci Didillon'da kaldı.

9. dakikada Valbuena'nın hatalı pasında topla buluşan Bakkali, pasını Gerkens'e çıkardı. Belçikalı futbolcu ağır kalsa da şutunu attı fakat kademeye giren Skrtel, topun kaleye gitmesini önledi.

10. dakikada Andre Ayew, sağ kanattan topla içe kat edip şut açısı buldu, ceza yayı üzerinden çektiği sert şut üstten az farkla auta gitti.

Slimani kaleyi yokluyor

14. dakikada Valbuena, Şener'in pasında son çizgide topla buluşup bekletmeden ortasını yaptı, Slimani'nin kafası üstten auta gitti. Bu defa Şener'in sağ kanattan yaptığı ortasına yine Slimani kafasını vurdu. Top yandan auta gitti.

Gole çok yaklaştık!

18. dakikada Fenerbahçe, gole çok yaklaştı. Frey'in ara pasında sol kanattan içeri sokulan Hasan Ali'nin uzak direğe doğru yaptığı vuruş az farkla auta gitti. Fenerbahçe Hasan Ali ile yine etkili geldi.

Anderlecht kalesine yine tek paslarla gelen Hasan Ali, bu sefer şut değil, içeriye doğru pasını aktardı. Bir dönem ülkemizde Elazığspor ve Gaziantepspor formaları giyen Vranjes, araya girdi, topu Slimani'ye gelmeden kornere gönderdi.

Frey penaltı bekledi

39. dakikada Frey yerde kaldı ve penaltı bekledi, hakem oyuna devam kararı verdi. 43.dakikada Trebel ile Anderlecht gole çok yaklaştı. 42. dakikada Kazanılan serbest vuruşta kesme vuruşunu yapan Trebel, direği geçemedi ve top auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI:

Anderlecht ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Sebastiaan Bornauw'un yerine Bubacarr Sanneh oyuna girdi.

Eljif kaleyi yokladı!

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı 52. dakikada Eljif'ten geldi. Makedon oyuncunun ceza yayı üzerinden çektiği yerden şut tam köşeye doğru gitti, ama kaleci Didillot kornere çelmeyi başardı.

Slimani topu 40 metre taşıdı

Anderlect kalesini sürekli yoklayan Slimani 57. dakikada yine zorladı. Orta sahadan aldığı topu 40 metre kadar taşıyan Cezayirli futbolcu rakip ceza sahasına kadar girdi. ceza sahasında bir çalım daha atmak istedi, ama savunma ayak koyup tehlikeyi önledi.

60.dakikada Hasan Ali, sarı kart gördü.

Valbuena fırtınası...

71. dakikada Mathieu Valbuena'nın sol kanattan yaptığı ortaya Andre Ayew kafa vuruşu yapmak istedi ama dokunamadı ve top doğrudan Anderlecht ağlarıyla buluştu. 

74. dakikada Fransız yıldız yine sahne aldı. Mathieu Valbuena, ön alanda yaptığı baskıyla önce topu kazandı, ardından Frey'e verdiği pasla İsviçreli oyuncunun boş kaleye gol atmasını sağladı.

Anderlecht 10 kişi kaldı

76.dakikada Anderlecht, Elif Elmas'ı arkadan çekerek düşüren Bakkali'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Anderlecht'te 2 oyuncu değişikliği birden geldi. Adrien Trebel yerini Albert-Mboyo Sambi Lokonga'ya, Alexis Saelemaekers'in yerine ise Andy Aryel Najar Rodríguez girdi.

Mathiau Valbuena’ya büyük alkış

82. dakikada Maçta bir gol atan bir de asist yapan Mathieu Valbuena, alkışlarla yerini İsmail Köybaşı'na bıraktı. Mathiau Valbuena’ya büyük alkış ve tezahürat var. Slimani orta sahadan topu driplingle götürüp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Uzak köşeye doğru yaptığı plase vuruş ise auta gitti.

Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği... 88. dakikada Jaílson yerini Mauricio Isla'ya bıraktı.

Mücadele Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal