Fatma Damla Altın, Dünya Şampiyonu Oldu!

Polonya’nın Torun kentinde bugün gerçekleşen Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda özel sporcu Fatma Damla Altın, pentatlonda dünya 1.'si olarak Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandırmış oldu.

26.02.2020-09:14 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-09:09) Fatma Damla Altın, Dünya Şampiyonu Oldu!
Şampiyonada bugün yarışan Sevim Demircan 400 m'de dünya 3.'sü olurken, Edanur Akın ise 3 adım atlamada dünya 3.'sü olarak bronz madalya aldı. 400 m'de erkeklerde Alper Kılınç 5., 1500 m kadınlarda Muhsine Gezer 5., 1500 m erkeklerde Oğuz Türker altıncı ve Emrah Öztürk ise sekizinci oldu.

Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'yla özel ilgilenen Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın verdiği röportajda, "Özel sporcumuz Fatma Damla Altın, soyadı gibi altın madalya kazanarak ülkemize büyük bir gurur ve sevinç yaşatmıştır. Fatma Damla Altın, Özel Sporcular Pentatlon dalında ülkemize ilk altın madalyayı kazandırmış oldu. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak, göreve geldiğimiz 2012 yılından bu yana paralimpik branşlar için yaptığımız yatırımların meyvesini aldığımız için şükrediyoruz. Antrenörlerimize inandık, sporcularımıza inandık ve sonunda madalyaları toplamaya başladık. Avrupa ve dünyanın en genç atletizm takımına sahibiz, gelecek özel sporcularımızın olacak, bize bu destekleri sunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1. olarak ülkemize altın madalya kazandıran özel sporcu Fatma Damla Altın, "Şampiyonaya çok iyi hazırlandık, federasyon başkanımız Birol Aydın bize tüm imkanları sağladı. Antrenörüm Aytunç Göz ise 7/24 yanımızda oldu ve bizi en mükemmel şekilde hazırladı. Çok mutluyum altın madalyamı ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden mücadele eden kahraman mehmetçiklerimize ve şehitlerimize armağan ediyorum” dedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal