Fatih Terim: 'Bu İki İsmi Sakın Satmayın'

Pek çok takımın scout ekibi tarafından izlenen 17 yaşındaki Emin ve 19 yaşındaki Ali Yavuz, gelecek sezondan itibaren A takımda ciddi süreler oynayacak. Galatasaray'ın teknik direktörü, Ozan Kabak gibi bu iki yıldızın erkenden gönderilmesini kesinlikle istemediğini idareye aktardı.

23.05.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-14:24) Fatih Terim: 'Bu İki İsmi Sakın Satmayın'

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını futbol piyasasını da ciddi şekilde sarsarken, kazançlar ciddi seviyede azaldı. Futbolcuların ücretlerinde kesintinin yanı sıra pek çok tasarruf planını başlatmaya hazırlanan Galatasaray, bundan sonraki aşamada altyapıya da her zamankinden daha çok yönelim gösterecek. Genç yetenekleri vitrine çıkarmayı seven Fatih Terim’in özellikle üzerine titrediği iki yıldız var: Emin Bayram ve Ali Yavuz Kol...

ALİ KENDİNİ GÖSTERDİ

17 yaşındaki genç savunmacı Emin’e bu sezon ligde şans veren, Türkiye Kupası’nda ilk 11’e oynatan hatta Şampiyonlar Ligi’nde takıma dahi alan Fatih Terim, Ali Yavuz’un ise deneyim kazanması için forma giyebileceği bir takıma kiralanmasını söylemişti. 19 yaşındaki Ali, 2.Lig kulübü Tarsus’ta gösterdiği performansla gözleri üzerine çekerken, hücum bölgesinde oynadığı 26 karşılaşmada 9 gol attı ve adeta yıldızı parladı.

'VERECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR'

Avrupa’daki pek çok takımın scout timi de bu iki genç yeteneğin potansiyelini izliyor. Ciddi şekilde takip edilen ve olumlu raporlar yazılan Emin ve Ali Yavuz hakkında teknik direktör Fatih transfer kararını erkenden verdi. Olası teklifleri göz önünde tutan İmparator’un, idareyle gerçekleştirdiği görüşmede, "İkisi de mutlaka kalmalı. Önümüzdeki sezon ciddi süre alacaklar. Galatasaray’a verecekleri çok şey var" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

EMİN, OZAN’I GEÇEBİLİR

Fatih Terim, 11 milyon euroya geçen sezonun devre ortasında gönderilen Ozan Kabak’ın transfer edilmesini istememiş hatta yönetimle o aşamada fikir ayrılığı yaşayıp karşı karşıya gelmişti. Terim, Emin ve Ali Yavuz Kol’da aynı olayı yaşamak istemiyor. Deneyimli teknik adam, 17 yaşındaki Emin’in kendini geliştirmesi durumunda Ozan Kabak’ı dahi geçeceğini tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal