Falcao Yokmuş Gibi Davranıyorlar

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

16.01.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 16.01.2020-09:19) Falcao Yokmuş Gibi Davranıyorlar

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

Demirkol’un açıklamaları ise şu şekilde;

Galatasaray’ın ligin ilk yarısına oranla ilerleme kaydettiği tek konu herhalde 70 dakikanın sonrasındaki fiziki erimenin önüne geçilmiş olması. En azından bu maçta böyle bir sorun yaşamadıklarını söylemek lazım. Oyunun merkezinde Seri ve Lemina da fizik olarak 2 haftada gelişme kaydetmişler. Öte yandan dün itibarıyla özellikle dönen topları toplamakta yine zorluk çektiler. Orta sahada derin boşluklar yine oluştu, geri koşmak zorunda kaldılar. Taylan monte olduktan sonra bunda da ilerleme sağlayacaklardır. Dün bunun sinyalleri o oyuna girdikten sonra görüldü. Linnes ve Şener’in hamlığı normal. Ne hızla gerekli seviyeye çıkacakları önemli. Orta sahanın oturması da onların formuna etki edecek.

Öte yandan Emre Akbaba, dün olduğu gibi öndeki 3’lüde oynadığında ne kadar zamandır oynamadığı hiç sorun olmuyor. Kalite ve kararlılığı takdire şayan. Ancak onun da arkadaşlarıyla ortak bir tavırları var. Sanki Falcao sahada yokmuş gibi davranıyorlar. Beklendiği gibi hemen her seferinde kendisini boşa atan ya da savunmayı çekip bir sonraki pasta boş kalmayı başaran bu gol makinesine bu kadar yok muamelesi yapılmasını anlayamıyorum. Onların yerinde olsam sabah akşam Falcao’nun geçmişte eski takımlarında attığı golleri izlerim. Anlaşılması zor bir oyuncu değil ve onu anladığınızda sizi de yukarı çekmesi kesin.

Eğer Galatasaray hücum destek ekibi Falcao’yu biraz görmeye başlarsa kontrol edilmesi zor bir hücum gücü ortaya çıkar. Rakip savunmada ekstra tedbir almak mecburiyetinde kalır. Bu orta saha ve hücumdan eksilmek anlamına gelir ve Galatasaray’ın baskı kurma konusunda avantajı artar. Bunun için plan ve oyunun omurgasına doğru kurulması gerekiyor. Galatasaray için kritik olan artık bu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.


















DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal