Falcao Türkiye'ye Sakat Geldi!

Fanatik gazetesi spor yazarı Metin Tükenmez, Galatasaray’ın Hem performansını Hem Falcao’yu değerlendirdi.

05.02.2020-12:25 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-12:21) Falcao Türkiye'ye Sakat Geldi!

Fanatik gazetesi spor yazarı Metin Tükenmez, Galatasaray’ın Hem performansını Hem Falcao’yu değerlendirdi.

Sezon başında transfer edilen birbirinden değerli ve isim sahibi oyunculara karşın, takımların yaşadıkları hazırlık dönemine denk düşen “uyum sorunu” nedeniyle bu yıldız oyuncular lige gereği gibi başlayamazlar. Yeni bir takıma gelmek, beklentilerin büyük olması özellikle de taraftarların sabırsızlığı futbolcuların üzerinde baskı oluşturur. Bu baskı sonucu da ligimizin ilk devresi ortalama bir futbol ile geçer.
Ne var ki, taraftarların algılamakta zorlandıkları bir gerçek de yok değil; isim sahibi futbolculara harcanan onca paraya karşın, bu oyuncuların herhangi bir karşılaşmada ortaya koyacakları performansın da sınırları vardır. Futbol maçında fizik kondisyon ve top tekniğinin üst sınırlarını en iyi yıldız oyuncular belirler. Ancak yeni bir yola girildiğinde bu sınırlarda olumsuz anlamda değişkenlik yaşanabilir.

Söz gelimi, Galatasaray’ın bu sezon başında transfer ettiği Falcao, ligin ilk yarısında çeşitli nedenlerle verimli olamadı. Bildiğimiz Falcao’nun çok rahatlıkla gol atacağı pozisyonlarda acemice vuruşlar yaptığını gördük. Çünkü fizik kondisyonu yetersizdi ve dolayısıyla, buna bağlı olarak tekniği de üst sınırda değildi. Beklentilere yanıt vermek için kendini zorlayıp golleri atmaya başlayınca da sakatlandı.

Bu noktada ise belleklerde Falcao’nun ülkemize sakat geldiği olasılığı daha da belirginleşmeye başladı. Böylesine büyük yıldızların, en büyük, en çekişmeli rekabet ortamlarını bırakıp otuzlu yaşların ortalarına doğru ülkemize gelmelerinin de bir anlamı var mutlaka. Hal böyle olunca da kalburüstü oyuncuların bizde neden kalburüstü durumlar yaratamadıklarına şaşar kalırız!

Üstüne üstlük, en isabetli pasları veren, en hızlı koşan, en dayanıklı oyuncuların bile maç süresince topa sahip oldukları zaman yüzde bir ya da ikidir. İyi oyuncular topla daha fazla oynayanlar değil, top ile yerinde ve zamanında oynayanlardır. Bu durum futbolu basketbol, beyzbol ve Amerikan futbolu gibi, maçın önemli bir kısmında topun oyun kurucu ve atıcıların elinde olduğu sporlardan ayırır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal