F1’in Yöneticisi Ross Brawn Yarışların Başlangıç Tarihini Açıkladı

Formula 1'in efsanelerinden Ross Brawn, yarışların yapılabileceği son tarihin Ekim 2020 olacağını belirtti. Aksi halde organizasyon başlamak için 2021'i beklemek zorunda olabilir.

09.04.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-15:35) F1’in Yöneticisi Ross Brawn Yarışların Başlangıç Tarihini Açıkladı

Formula 1’de 2020 Dünya Şampiyonası, Ekim ayında başlanabilir. Bu sözler Formula 1 yönetim takımının ünlü simalarından Ross Brawn’a ait. Michael Schumacher ile 7 şampiyonluk gören Ferrari takımının en önemli isimlerinden biri olan Ross Brawn günümüzde Formula 1 yönetiminde görev yapıyor. Efsane mühendisin Sky’a verdiği demeçte Formula 1’in 2020 için henüz imkansız olmadığını ifade etti.

Sonbaharda kapalı tribünlere doğru yarışları tekrar yapmayı planlayan F1 yönetimi bütün olası senaryoları hesaplamaya uğraşıyor.

Brawn, “Benden bir son tarih isteyecek olursanız size Ekim ayı derdim. Yani Ekim’e en geç Ekim’e kadar başlayabileceğimizi düşünüyorum. Ancak kesin konuşmak istemem çünkü yarışlar başlamak için 2021 yılını da beklemek zorunda kalabilir. Başladığımız takdirde bir plan içerisinde sürekliliğe ihtiyacımız olacak” şeklinde konuştu.

Ünlü idareci Brawn, “İşin lojistik tarafını çok iyi planlamalıyız. Ekiplerin sağlık sorunu yaşamadan bu yarışlara ideal koşullarda getirilmesi şart. Şu da var ki, bir şekilde sezonu başlatırsak yarışları takip edecek evlerinde oturan milyonlarca insanı mutlu edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Bir Formula 1 sözcüsü konuşmasında Ross Brawn’ın 8 ila 19 yarışın bir sezonu bitirmek için yeterli olacağını düşündüğünü belirtti. Organizasyonun Ekim’de yapılması durumunda 8, Temmuz’da yapılması halinde ise 19 yarış organize edilecek 2020 sezonunu, 2021 yılının ocak ayında sonlandırma olasılığı bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal