Euroleague ve Eurocup İptal Oldu mu? Flaş Açıklama!

Coronavirüs sebebiyle spor camiasında iptal olan organizasyonlar içerisine EuroLeague ile EuroCup da katıldı. Lig yönetimi, takımlar ile fikir birliğine vararak bu sezonun iptal olmasına karar verdi.

25.05.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 25.05.2020-14:24) Euroleague ve Eurocup İptal Oldu mu? Flaş Açıklama!

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle uzun zamandır askıya alınan basketbolda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonlarından olan EuroLeague ile EuroCup'ın geleceği belli oldu. Ülkemizi adına takımların da bulunduğu iki organizasyon bugün yapılan toplantı ile iptal oldu. EuroLeague'e yeni sezon aynı 18 kulüple devam edileceği aktarıldı.

Yapılan haberlere göre, lig yönetimi takımlar ile fikir birliğine vararak bu sezonun iptal olmasına karar verdi. EuroLeague CEO'su Jordi Bertomeu da görüşmenin başında ligin iptal olması gerektiği şeklinde kararını açıklamıştı. Resmi kararın kısa bir zaman içinde açıklanması amaçlanıyor.

Sporcular ve ELPA (Euroleague Oyuncular Birliği) sezonun devam etmesine soğuk bakıyorlardı.

TBF DE LİGLERİ İPTAL ETME KARARI ALMIŞTI

Coronavirüs pandemisi sebebiyle askıya alınan basketbol liglerine dair karar vermek için 11 Mayıs tarihinde görüşme yapan Türkiye Basketbol Federasyonu, liglerde yarıda kalan sezonun iptal olduğunu duyurmuş ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıkladığı karara göre 2019- 2020 şampiyon seçilmeden tescil edilerek sezonu oynanmamış kabul edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal