Eto'o ve Demba Ba'dan Irkçılığa Karşı Sert Tepki Geldi

Afrikalı yıldız oyuncular Samuel Eto'o ve Demba Ba, coronavirüse karşı bulunabilecek aşı ve ilaçların Afrika'da denenmesi gerektiğini belirten iki Fransız doktora çok sert tepki verdiler.

03.04.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-10:50) Eto'o ve Demba Ba'dan Irkçılığa Karşı Sert Tepki Geldi

Senegal asıllı Demba Ba, kendi Twitter hesabından, Fransa'da bir televizyon kanalında iki Fransız doktor arasında oluşan sohbetin videosunu “Beyazlar çok üstün olduklarına inandığı için ırkçılık ve hor görmenin olağan olduğu Batı'ya hoş geldiniz." değerlendirmesini yaptı.

Kamerunlu Samuel Eto'o da Demba Ba'nın paylaşımına yaptığı cevapta, doktorları topa tuttu. Eto'o, "Afrika sizin oyun alanınız değil." şeklinde konuştu.

Fransa'da Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Enstitüsü Genel Direktörü Doktor Camille Locht ve Paris'teki Cochin Hastanesi Acil Servisi Şefi Prof. Dr. Jean-Paul Mira, LCI televizyonunda coronavirüse dair açıklamalar yapmıştı.

‘AŞIYI AFRİKA'DA TEST EDEMEZ MİSİNİZ?’

Mira, verem hastalığında uygulanan BCG aşısının Covid-19'a karşı etkili olabilme ihtimaline dair yapılan araştırmayla alakalı, "Eğer kışkırtıcı olabilirsem, ilk önce bu çalışmayı maskelerin, tedavilerin ve yoğun bakımların bulunmadığı Afrika'da test edemez miyiz?" şeklinde konuşmuş, AIDS tedavisinde daha önce Afrika’da "hayat kadınları" üzerinde çalışmalar yapıldığını belirtmişti.

Locht ise Mira'nın bu teklifine karşılık, "Haklısınız. Afrika'da BCG ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bir çalışma başlatacağız." ifadesini kullanmıştı.

Sosyal medyada doktorların açıklamaları ırkçı olarak nitelenmiş, sömürgeciliğin devam ettiği yorumları yapılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal