Ertuğrul Sağlam: 'Samsunspor'u Süper Lig'e Taşıyacağız'

TFF 1. Lig'in yeni kulüplerinden Yılport Samsunspor'un teknik patronu Ertuğrul Sağlam, kulübü Süper Lig'e yükseltmek için savaşacaklarını belirtti.

23.07.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-09:28) Ertuğrul Sağlam: 'Samsunspor'u Süper Lig'e Taşıyacağız'

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk mücadelesi veren bir kulüp olduklarını söyleyerek, 'Başakşehir'den sonra Türkiye Süper Lig'in 7. şampiyonu olmak için planlamalarımızı yaptık. Bu doğrultuda bu sene bizim için çok önemliydi. Allah'a şükürler olsun ki hiçbir mahcubiyet yaşamadan planlarımızı tam anlamıyla işleterek şampiyon olduk ve 1. Lig'e çıktık.' ifadelerini kullandı.

Bundan sonra işlerinin zorlaştığını da bildiklerini kaydeden Sağlam, şu açıklamayı yaptı:

'Çok daha güçlü takımlarla mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin sonucunda da Samsunspor'u layık olduğu Süper Lig'e taşıyacağız inşallah. Bu doğrultuda sezon başı hazırlıklarımız başladı. 2020-2021 sezonu için hazırlıklarımıza biraz erken başladık çünkü önümüzdeki sene mücadele edeceğimiz rakiplerin neredeyse tamamına yakını şu anda maç oynuyor. Çok da fazla fiziksel kayba uğramadan bu mücadelenin içerisine girecekler. Rakiplerimizden fiziksel anlamda gerideyiz. Bu açığı kapatmak için çalışmalara erken başladık.'

Sağlam, Bolu kampının 10 günlük bir adaptasyon süreci olduğundan bahsederek, 'Oyuncularımızı yoğun döneme hazırlamak için çalışıyoruz. Altyapıdan 7 arkadaşımız da bizimle beraber. Hem onları A takıma hazırlayabilmek, ısındırabilmek hem de geçen seneden devam edeceğimiz oyuncularla beraber yoğun dönemi geçirmeyi planlıyoruz.' şeklinde konuştu.

'7 OYUNCU ALMAYI PLANLIYORUZ'

Transfer hazırlıkları ile alakalı konuşan Ertuğrul Sağlam, şunlardan bahsetti:

'7 oyuncu almayı planlıyoruz. Bununla alakalı çalışmamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir isimle anlaştık, 3-4 isimle anlaşmak üzereyiz. Transferler arasında 5 yabancı oyuncu planlıyoruz. Belki bu sayı 6 da olabilir. Ondan sonraki süreçte de zamanımız var. Taraftarımız şundan emin olabilir; takımımıza katkı sağlayacak, bizi Süper Lig'e taşıyacak kalitede oyuncuları kadromuza katacağız.'

Sağlam, koronavirüs salgını zamanı hakkında konuşan Sağlam, 'Sağlık Bakanlığımız halkımızı uyarıyor ama maalesef bir kesim uyarılara uymamakta direniyor. Bizim alanımızı da salgın ciddi anlamda etkiledi. Federasyon Başkanımız Nihat Özdemir, düşük kapasiteli de olsa seyircili maçları başlatmak istediklerini söyledi. Bence çok makul bir yaklaşım. Ne televizyon başında izleyen ne kenardan maçları yöneten ne bizler ne de sahada oynayan oyuncular keyif alıyor. Yüzde 30 kapasiteli de olsa taraftarla oynanması bence futbolun seyir zevkini biraz daha yükseltecek, kalitesini artıracak.' açıklamasında bulundu.

Samsunspor olarak ciddi açıdan bir altyapı organizasyonu içerisine girdiklerini bahseden Sağlam, 'Bu kadar ekonomik sıkıntı içerisinde yaklaşık 15 milyon lira harcayarak çok modern bir altyapı tesisi şu anda yapılıyor. Kendi geleceğimize çok olumlu bir şekilde katkı yapacak şekilde planlamaya başladık.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal