'Erteleme Tartışmasına Girmek Gereksiz'

Spor yorumcusu ve yazarı Mehmet Demirkol, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulundu.

01.02.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-10:37) 'Erteleme Tartışmasına Girmek Gereksiz'

Spor yorumcusu ve yazarı Mehmet Demirkol, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulundu.

İşte Demirkol’un yorumu:

İki teknik direktör açısından da bu maçı kazanmak, haklarındaki şüpheleri tamamen ortadan kaldıracağı dev mücadele olacak. Yanal da Çimşir de galip gelmeyi çok ama çok isterler. Hayalini kurarlar. Ancak ikisinin de beraberliğe ‘hayır’ diyeceğini düşünmüyorum. Öte yandan toplamda 9 beraberlikleri olsa da iki takımın da beraberliğe oynamayı bilmediği de gerçek. Oyunu demlendirmek, soğutmaktan ziyade skor ne olursa olsun genelde takım boyunun uzadığı git-gelli maç finalleri yapıyorlar. Dolayısıyla hücumların ve kalecilerin performansı direkt etkili olacak.

Ve tarihsel olarak da iş biraz beraberliğe kilitlenmiş gibi. 3 sezondur Fenerbahçe, Trabzonspor’u yenemiyor. Son 9 ev sahibi olduğu maçta Trabzonspor sadece 1 galibiyet alabilmiş. Son 6 lig maçında 5 gollü beraberlik var. Bu maça bakarken en çok dikkat çeken istatistikse, 0-1 ve 1-0 oyunlarında iki takımın ortaya koyduğu performans. Fenerbahçe geri düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan takım (10p). Trabzonspor ise öne geçtiği maçlarda rakiplerine en fazla puan kaptıran ikinci ekip (14p).

İstatistikler bir tarafa bir de oyunun ruhu var. Buradaki en önemli konu form ve ritim. Bu açıdan bakıldığında hiç anlamadığım konu ise Yeni Malatyaspor maçının ertelenmesi üzerine dönen tartışma. Trabzonspor, Fenerbahçe maçına çıktığında 35 günde sadece Kasımpaşa’ya karşı oynadıkları ve 6-0 kazandıkları görece kolay bir maç dışında (Denizli eşleşmesini unutmadan) üst düzey lig mücadelesi vermemiş olacak. Ve maçın ertelenmesi sebebiyle en kontrol edilmesi zor hücumcusu, en zor kilitleri açabilen çilingiri Nwakaeme’siz çıkacak sahaya. 1 ay önceki ritme dönmek kolay olur mu?

Fenerbahçe ise 2 haftadır gol yemiyor. Başakşehir maçında 90 dakika yüksek performans sergilediler. Seviye atladılar. Başta Nwakaeme’nin bölgesini kontrol eden İsla olmak üzere Kruse gibi oyuncularda yükseliş çok net. Ozan-Gustavo merkezi tartışmasız oldu. Ve Emre’yi diri güç olarak kenarda tutabiliyorlar. Ritim ve form açısından Fenerbahçe’de tartışma kalmadı. İlk 11 belli. Ancak Trabzonspor neredeyse tatilden dönüyor ve böyle bir 90 dakikayı nasıl geçirecekleri konusunda çok soru işareti var. Öne geçtiği maçlarda ligin en çok puan kaybeden 2. takımı için Malatya maçının ertelenmesinden daha büyük bir dezavantaj olur mu?

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.







DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal