Ersun Yanal’dan Zenit Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal yarın oynanacak olan Zenit maçı öncesi açıklamarda bulundu.

11.02.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-16:50) Ersun Yanal’dan Zenit Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ersun Yanal Zenit maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Zenit hakkında açıklamarda bulunurken basın mensuplarının sorduğu hakem hataları ile ilgili sorulara da cevap verdi.

İşte Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın açıklamaları;

UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakibi Zenit hakkında açıklamalarda bulunan Ersun Yanal;

“Yarın iyi bir takımla oynayacağız. Avrupa kupalarında her zaman üst turlarda olan ve olmaya çalışan bir takım. Biz de analizlerimizi yaptık. Özellikle fizik gücü olan ve bunu kullanan bir ekip. Zenit’in yeni transferleri var, oynamayacak oyuncuları var. Biz de Fenerbahçe'yiz. Kadıköy'deki gücümüz belli. Vefakar taraftarlarımız en çok desteğe ihtiyacımız olduğu anlarda bizi hiç yalnız bırakmadılar. İki turlu bir mücadele. Her iki maçın stratejilerini doğru yapan takım bir üst tura yükselecek. Ben şansların eşit olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Hakemler ve hakem hataları ile ilgili sorular üzerine Ersun Yanal;

“Türkiye'de futbol en çok sevilen oyun. Yarın çok büyük bir ihtimalle maçtan sonra hakemi konuşmayacağız. Biz ülke olarak oynadığımız oyunun önüne geçiriyoruz hakemi... Ben hiçbir zaman futbolun dışında kalmak istemiyorum. Aslında hakemler futbolun içinde olsalar da, dışında kalmalılar. Kimseyi kırmadan, hatta ceza almadan, bir eleştiri yapmadan gideceksek küçük sorularla gitmemiz lazım. erkes memnun mu? Adil mi her şey? Keyfi işler oluyor mu? Notlandırma neye göre yapılıyor? Atama kuralları bir sisteme göre mi yapılıyor? Herkesin bir hakemi mi var? Madem bu duruma geldik, bir açıklama yapılacak mı? “ ifadelerini kullandı.

Hakenler ile ilgili açıklamalarına devam eden Ersun Yanal;

“Bir bakıyorsunuz bir tarafta bir karar uygulanırken diğer tarafta uygulanmıyor. Birisi diyor ki atılması lazım ... Ayağına basıldı mı, basılmadı mı o tartışılıyor. benim gerçekten kafam karışmış durumda. Kaç hakem var ve ne kadar süre alıyor? Bu keyfi oluyor mu? Benim kafam karışmış durumda... Kim neye göre hakemi atıyor? Bütün teknik direktörlerimiz analiz yapar. Oyuncularını eleştirirler, taktik çalışırlar. Başarılıdır ya da başarısızdır. Bunlar hakemler için yapılıyor mu? Ben bunu çok merak ediyorum. Hakemler yaptığı uygulamalarda 'başına gelirse' diye hatalarını çalışıyorlar mı? Biraz karanlık gidiyor herhalde...  Üzgünüm. Burada bir hakemi yerden yere vurmaktansa doğru soruları sormak isterdim. Hakemlerimizi de korumamız gerekir. Linç edilmeyi hakemler de istemez. Birisi çıkıp bazı şeyleri açıklamalı. Hakem hataları ülkede artmış ve tartışılıyorsa bunu gündemde bulundurmak adına ben duruş sergilemek durumundayım. Kimseyi suçlamadan... Şu anda da suçlamıyorum. Bir oyuncu arka arkaya aynı faule maruz kalıp oyundan çıkmak zorunda kalıyorsa bunun kontrol edilmesi lazım. Herkes beni eleştiriyor hem de sert şekilde eleştiriyor. Ama ben hakemi eleştirirken sözlerimi dikkatli seçmek zorundayım. Çünkü ceza alıyoruz. Gerginlikler ve stresler futbolun önüne geçiyor.” İfadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal