Erhan Erentürk: Buffon’u İzleyerek Büyüdüm

Yeni sezon öncesinde 5 yıldır forma giydiği Karşıyaka’dan Altınordu’nun yolunu tutan genç eldiven Erhan Ertürk, İtalyan file bekçisi Gianluigi Buffon’u örnek aldığını belirtti.

20.07.2018-11:50 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-11:48) Erhan Erentürk: Buffon’u İzleyerek Büyüdüm

Altınordu'nun yeni transferi Erhan Erentürk, idolünün PSG forması giyen İtalyan eldiven Buffon olduğunu açıkladı. İtalya Serie A ekiplerinden Juventus’ta efsaneleşen ve sezon başında Fransa Ligue 1 takımlarından Paris Saint Germain’e transfer olan 40 yaşındaki file bekçisini her yönüyle örnek aldığını vurgulayan Erhan, “Buffon hem futbolculuk kariyeri hem de özel hayatıyla herkes adına örnek bir oyuncu. Onun videolarını izleyerek büyüdüm ve hep kendisini örnek aldım.” şeklinde konuştu.

HEDEFİ AVRUPA

Kendisini sürekli geliştirmek adına Buffon’un dışında Galatasaray forması giyen Muslera’yı da takip ettiğini, iki eldivenin de en iyi taraflarını incelediğini belirten genç kaleci, “Bir kaleci en verimli çağını 25’li yaşlardan sonra yaşıyor. Önümde uzun bir kariyer var. Hedefim, Altınordu’da bu gelişimimi iyi bir seviyeye getirdikten sonra Avrupa’da oynamak. Benim ardımdan kaleyi devralacak kişilere örnek alabilecekleri bir kariyer bırakmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Altınordu’nun bir kaleci adına en doğru tercih olduğunu ifade eden Erhan Erentürk, “2012 yılından beri İzmir ekibinin kalesini koruyan Ramazan Evren Üstündağ, Tolgahan Acar ve Berke Özer bu durumun en iyi örnekleri. Erce Kardeşler ise bence geride kalan sezonda Spor Toto 1. Lig’in en iyi oyuncusu olacak bir performans ortaya koydu. Herkesin üzerinde emeği olan kaleci antrenörümüz Atilla Küçüktaka’ya teşekkür ederim. İş disiplini olarak ondan öğreneceğimiz çok şey var.” yorumunu yaptı. 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal