Ergin Ataman'dan Shane Larkin Sözleri

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, Larkin'in Türk vatandaşlığına girmesi hakkında değerlendirmeler yaptı.

07.01.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-10:03) Ergin Ataman'dan Shane Larkin Sözleri

Anadolu Efes'in Koçu Ergin Ataman, Larkin'in Türk vatandaşlığına girmesi hakkında Akşam Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu:

"Larkin'in Milli Takım'da oynamasından onur duyarız. Ben ilk günden beri bunun destekçisiyim. Larkin'in Türk statüsünde olmasının Türkiye'deki yarışta Anadolu Efes'e avantaj sağlayacağını düşünmek doğru değil. Biz Larkin yabancı statüsünde oynarken de kupalar kazandık ve lig lideriyiz. Bizim buradaki tavrımızı milli takımın çıkarları belirler. Basketbol Milli Takımı'na faydalı olup olmayacağına bakarız.

Kaldı ki Larkin geçen sezon THY Eurolague'de final four oynamış bir yıldız. Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin formasını giyse iyi olurdu. Olimpiyat elemelerinde milli takıma katkı vereceğini düşünüyorum. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız konuya müdahil oldu. Pozitif katkı verdi. Cumhurbaşkanımız devreye girene kadar neden beklenildiğini de anlamadım. Cumhurbaşkanımız olaya Türkiye'nin menfaatleri açısından görüşünü bildirdi."

Larkin İstekli

"Larkin'in antrenörü olarak, onunla geçen sezonu yaşamış biri olarak ve Avrupa'nın en üst düzey organizasyonunda final oynamış biri olarak Türkiye'ye de katkı vermek istiyor. Türkiye'yi bu kadar sevdiğini ve Türkiye hakkındaki konuşmalarını gördükten sonra vatandaş olması gerektiğini ben hep önerdim"

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal