Ergin Ataman: Türk Milli Takımı Çok Önemli Bir Oyuncu Kazandı

"Türkiye için büyük bir kazanç. Son yıllarda Avrupa'da gördüğüm en büyük, en sıra dışı basketbolcu"

08.02.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-10:42) Ergin Ataman: Türk Milli Takımı Çok Önemli Bir Oyuncu Kazandı

Yıldız basketbolcu Shane Larkin'in vatandaşlık başvurusu konusunda müjdeli haber dün geldi. Anadolu Efes takımının 1992 doğumlu yıldızı, 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 12'nci maddesi A bendi uyarınca Cumhurbaşkanı'nın 6 Şubat 2020 tarihi ve 2020/2088 sayılı kararı ile Türk vatandaşı oldu. Onu en yakın tanıyan isimlerden biri olan Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman yaşanan gelişmeden duyduğu mutluluğu ve düşüncelerini Akşam'a açıkladı:

"Türkiye için büyük bir kazanç. Son yıllarda Avrupa'da gördüğüm en büyük, en sıra dışı basketbolcu. Uzun yıllardır Avrupa'da bu kadar dominant ve çok yönlü oyuncu yoktu. Tabii bunda Anadolu Efes'in de büyük katkısı var. Larkin bu özelliğini Anadolu Efes'te perçinledi. Tabii bizim de bir nebze katkımız olduysa, ne mutlu. Çünkü Larkin'in bu özelliği son iki yılda ortaya çıktı. Shane Larkin'in Türk olması için Anadolu Efes Kulübü de profesyonel anlamda fedakarlıklarda bulundu. Larkin'in Türkiye'yi çok seviyor olması, Milli Takım'da gönülden oynamak istemesi ve 6 ay önceden Türk Milli formasıyla paylaşımlarda bulunması, bu yolu açmış oldu”.
Ben Türk Milli Takımı'nın çok önemli bir oyuncu kazandığını düşünüyorum. Larkin'in Türk olmasında Cumhurbaşkanımızın da çok önemli rolü olduğu gerçeğini belirtmek lazım. Larkin çok uzun zamandır oynamak istiyordu. Cumhurbaşkanımız bu isteğe pozitif yaklaştı ve onun sayesinde bu gerçekleşti. Tabii ki bir oyuncu alıp Türk Milli Takımı'nı, Olimpiyatlar'a götüremez ya da dünya şampiyonu yapamaz ama Cedi, Furkan ve Ersan gibi oyuncuların olduğu Milli Takım'a büyük güç katacaktır." İfadelerinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal