Ergin Ataman: 'Kokoskov'un İşi Zor!'

Geçen sezonu ING Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeague’de lider sürdürürken salgın sebebiyle sezonu erken sonlandıran Anadolu Efes‘in koçu Ergin Ataman, kritik açıklamalar yaptı.

25.08.2020-08:45 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-08:43) Ergin Ataman: 'Kokoskov'un İşi Zor!'

Geçen sezonu ING Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeague’de lider devam ettirirken koronavirüs salgını sebebiyle sezonu erken sonlandıran Anadolu Efes‘in başantrenörü Ergin Ataman, Demirören Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu. Ataman, EuroLeague ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) beyaz sezon kararından Obradovic‘in ayrılışı ve Igor Kokoskov’un gelişine kadar birçok farklı konuda konuştu. Ataman: “2019’daki EuroLeague finalinden sonra geçtiğimiz sezon müthiş bir performans gösterdik. Bizim beklentimiz, Şampiyonlar Ligi’nde olduğu gibi, NBA’de olduğu gibi, futboldaki Avrupa liglerinde ve basketbolda olduğu gibi EuroLeague’in de tamamlanması yönündeydi.”

‘AVRUPA’DA KULÜP TECRÜBESİ YOK’

“Son 5-6 aydır üst düzeyde basketbol konuşulmuyor. Hele Türkiye’de hiç konuşulmuyor. Türkiye’de niye oynanmadığının hiçbir açıklaması yok. Takımda Bazı değişiklikler yapabilirdik ama yarım bıraktığımız bir hikaye var. O zaman bu hikayenin kahramanları, bu sezonun da kahramanları olsun istedik. Obradovic 5 yılda Türk basketbolunda başarı anlamında, özellikle Fenerbahçe’yi çok büyük başarıya taşıdı. Igor Kokoskov ile ilgili olarak ise Avrupa’da kulüpler düzeyinde bir tecrübesi yok, bunu göreceğiz. Obradovic gibi büyük bir efsanenin arkasından siz Phil Jackson (NBA’in efsane coachlarından) da olsanız işiniz kolay değil.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal