Ergin Ataman: Bugün Maç Boyunca Agresiftim

Anadolu Efes THY Euroleague 16. Haftasında İsrail'in Maccabi FOX ekibini 99-79 mağlup etti

27.12.2019-08:55 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-08:50) Ergin Ataman: Bugün Maç Boyunca Agresiftim

THY Euroleague 16. Haftasında İsrail'in Maccabi FOX ekibini 99-79 mağlup eden Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman, kazandıkları farklı galibiyetin kendileri önemli olduğunu dile getirdi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin sonrasında düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunun Ataman, "İlk bölümde Wilbekin'e kolay basket imkanı verdik. Daha sonra strateji değişikliğine gittik. Beaubois'yı hücumda etkili kullandık ve önemli sayılar bulduk. Simon da ikili oyunlarda etkili oldu. İkinci yarıya ise daha agresif başladık. Micic'in devreye girmesiyle daha da etkili olduk. Bu maçı 20 sayı farkla kazanmak çok önemliydi." Şeklinde konuştu.

Tecrübeli hoca, sakatlığı sebebiyle uzun süredir formasından ayrı kalan ABD'li pivot Bryant Dunston ile ilgili soruya, "Dunston İstanbul'da. Türkiye Kupası döneminde aramıza döneceğini düşünüyorum. En az 5-6 maç daha oynamayacak. Dunston'ı THY Avrupa Ligi play-off maçları için hazırlayacağız."ifadaelerinde bulundu.

Ataman, karşılaşmanın son pozisyonu sonrasında ABD'li basketbolcu Alec Peters'a tepki vermesiyle alakalı olarak ise şunları söyledi:

"Atabildiğimiz kadar fazla sayı atmayı planlamıştık. Peters'ın performansı beni mutlu etmedi. Bazı maçlarda çok, bazılarında ise az oynarsın. Bu, basketbol. Son pozisyonda Peters'ın geri çekilmesine kızdım. Bizim için her basket ve pozisyon önemli. Bunu CSKA Moskova maçında gördük. CSKA Moskova maçına çok rahat çıktık. Daha çok işin şov kısmına önem verdik. Gördük ki işler ters tepebiliyor. Burada hedefimiz şov yapmak değil baskı kurup maç kazanmak. Bunu sağlayacak olan en önemli unsur, oyuncuların mücadelesi. Bugün maç boyunca agresiftim. Burada bu agresifliği yaratmamız lazım. Müthiş bir takımımız ve taraftarımız var. Ancak şovu değil, hep birlikte sertliği düşünmemiz lazım."

 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal