Eren Albayrak Japonya Ligi’nde!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor’la yollarını ayıran Eren Albayrak, sürpriz bir karara imza atarak Japonya Ligi ekiplerinden Jubilo Iwata'ya transfer oldu.

29.08.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 29.08.2018-11:55) Eren Albayrak Japonya Ligi’nde!

Atiker Konyaspor ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fesheden Eren Albayrak, Japon Ligi takımlarından Jubilo Iwata'nın yolunu tuttu. 27 yaşındaki Eren Albayrak, Japon Ligi ekibi Jubilo Iwata ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

“INIESTA VE TORRES’E KARŞI OYNAMAK ÇOK KEYİFLİ OLACAK”

Andres Iniesta ve Fernando Torres gibi dünyaca ünlü yıldızlara karşı mücadele vereceği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Eren Albayrak, "Dünya yıldızları ile karşılıklı mücadele etmek bir oyuncuyu çok daha fazla motive eder. Iniesta ve Torres'e karşı oynamak benim adıma çok keyifli olacak. Elimden geleni yapacak ve daha fazla çalışacağım. En iyi performansımı göstereceğim." şeklinde konuştu.

İlhan Mansız’ın ardından Japonya'da forma giyecek ilk Türk futbolcu olan Eren, yaklaşık 1 aydır Japonya'ya transferine ilişkin gelişmelerin yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"Önce menajerim ile görüşme sağladılar. İlk başlarda Japonya'da forma giyme fikri beni çok heyecanlandırdı fakat temkinli davranmak adına bu konuyu ailemle ve deneyimlerine güvendiğim insanlarla konuştum. Bu durumla alakalı çok olumlu görüşler aldım. Kariyerim için daha hayırlı olacağını düşündüğümüz için böyle bir karara vardık ve 2,5 yıllık sözleşme imzaladık. Japon Ligi'nde sezonun ikinci devresi sürüyor. Sezon, 10 maç sonra sona erecek. Bu sezonun ardından 2 yılım daha var."

“ÜÇ YABANCI HAKKINDAN BİRİNİ BENDEN YANA KULLANMALARI KARARIMDA ETKİLİ OLDU”

Japon kulübü yetkililerinin kendisine olan ilgisinin kararında önemli bir etken olduğunu belirten 27 yaşındaki sol bek söyle konuştu:

"Sürekli telefonla görüşme sağladık. Iwata’nın yöneticileri İstanbul'a geldi ve görüştük. Bana projelerinden ve hedeflerinden bahsettiler. Iwata çok köklü bir kulüp. Japonya'da yabancı kuralı bizden daha değişik. Kulüplerin sadece 3 yabancı oyuncu oynatma hakları var. Üç yabancı haklarından birini benden yana kullanmaları kararımda etkili oldu. Çünkü genelde yabancı hakları hücum oyuncularından yana kullanılır. Beni izleyip çok beğendiklerini ifade ettiler. Başkanından, sportif direktörüne ve hocasına kadar bütünüyle onaylı bir transfer."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal