Erdoğan: "Siz UEFA’da değil misiniz?"

UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı’ya dönerek, “Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı” dedi.

15.01.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-11:36) Erdoğan: "Siz UEFA’da değil misiniz?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig takımlarının başkanlarını kabul etti. Beştepe’deki kabulde TFF Başkanı Özdemir, gelecek dönemde yabancı oyuncu sınırını azaltma yolunda çalışmaların olacağından bahsetti.

Erdoğan’ın “Elbette Türk futbolu için ne gerekiyorsa yapacaksınız ama şu noktaya dikkat edin; ‘siyaset böyle istedi’ algısına izin vermeyin. Bu tamamıyla sizin kararınız” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da vergi oranlarındaki yükselişin bütün takımları zor durumda bıraktığını vurgulayıp, yeni düzenlemenin 2 sene sonra yürürlüğe girmesi gerektiğini aktardı.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, oyuncuların karşılaşmalarda asker selamı vermesi sebebiyle UEFA ile yaşanan süreçten bahsederek, “UEFA bize kınama cezası, Futbol Federasyonu’na ise 50 bin dolar para cezası verdi. Biz ‘kınanacak bir şey yapmadık’ diyerek Tahkim Kurulu’na başvurduk” dedi. Erdoğan bu söylenenlere yönelik Gümüşdağ’a, “Biz kınanacak değil, gururlanacak bir şeyler yaptık’ diye yazsaydınız” dedi. Gümüşdağ’ın, “Yazdık efendim” yanıtının sonrasında Erdoğan, UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı’ya dönerek, “Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı” dedi. Yardımcı da bu konu için UEFA’a elinden geleni yaptığını söyledi. Toplantıda İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Sporda Şiddetsiz İletişim’ projesi de konuşuldu. Erdoğan’ın bu projede kulüplerden destek istediği söylendi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal