Emre Belözoğlu'nun Yeni Görevi Belli Oldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu’nun yeni görevini açıkladı.

28.10.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-15:30) Emre Belözoğlu'nun Yeni Görevi Belli Oldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Emre Belözoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun sarı lacivertli kulüpteki yeni görevinin sportif direktör olduğunu duyurdu ve imza töreni gerçekleşti.

Düzenlenen basın toplantısında Emre Belözoğlu’nun birçok yerde futbol oynadığını vurgulayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Daha önemlisi oralarda dostluklar kurmuş. Portföyünü geliştirmiş. Orada zamanında kurduğu dostlukların bu kadar sene devam etmesi, bizlere fayda sağlaması beni çok çok etkiledi. Her zaman şuna inandım. Türk futbolunda, futbolun kalbinden gelen isimlerin çalışmasını bu süre zarfında daha iyi anladık. Yeni sportif direktör olarak Emre'yi bugün açıklıyoruz. Sportif direktörün çok büyük sorumluluğu var’ dedi.

İLK SÖZ ALAN ALİ KOÇ OLDU

‘Emre Belözoğlu kim? diye sorsak. Arkadaşları, çalıştığı insanlar, futbolcu arkadaşları, ailesi, herkes bir şey söyler. Ancak ortak söylenecek şey, Türk futbol tarihinin en önemli oyuncularından bir tanesi’ diye sözlerine devam eden Koç, ‘Fenerbahçe'de, Galatasaray'da, Başakşehir'de, dünyanın en önemli 5 liginin 3'ünde yıllarca oynamış, başarılı olmuş, kupalar kaldırmış ve Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmış bir sporcudan bahsediyoruz. Her başarılı futbolcu, futboldan sonra başarılı olacak diye bir kural yoktur. Hocalık, sportif direktörlük deneyen birçok başarısız sporu olmuştur. Sporculuk kariyer başarısız ama sonrası başarılı olan birçok sporcu vardır. Emre Belözoğlu yeni bir kariyere yelken açıyor’ şeklinde konuştu.

‘İTALYA'YA GİDECEKTİ’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

‘2018-2019 sezonunun devre arasında Emre Belözoğlu ile Göksel Gümüşdağ'ın izniyle dertleştik. 'Benim yerimde olsan ne yapardın?' dedim. O zaman Fenerbahçe'ye geleceği belli değildi. Sadece güvendiğim, tanıdığım, Fenerbahçe'yi bilen bir insan ile konuşma yaptım. 'Sen ne yapacaksın seneye?' dedim. Sezonu Başakşehir ile şampiyon bitirip, ailesi İtalya'ya yerleşmek ve İtalyancasını geliştirmek istiyordu. İtalyanca makale yazacak kadar dil öğrenmek ve sonrasında teknik direktör olmak istiyordu. Sezon bitti, bazı arkadaşlar, Ersun Yanal, Semih Özsoy ile Emre'nin bir lider olarak kulübümüze katılmasını istedi

‘EMRE BİZİ KIRMADI’

Samandıra'da Fenerbahçe duygusunu gençlere anlatması gibi bir fikirle geldiler, benim de aklım yattı. Emre, bizi kırmadı. Belki de aklında hiç böyle bir şey yoktu. Göksel Gümüşdağ da durumu anlattık.’

‘ASLA ŞİKAYET ETMEDİ’

Yeni bir hoca için acele edilmesi gereken dönemde, Emre Belözoğlu’nun takım kaptanı olarak değil, birden fazla sorumluluk alarak elinden geleni yaptığını belirten Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Asla şikayet etmedi. Tüm görüşlerini bizlerle paylaştı. Aslında Emre'nin bana söylediği 'Başkanım, Fenerbahçe'deki en büyük eksik, doğru bir futbol aklımızın olmamasıdır.' oldu. Onunla birlikte böyle bir karar aldık.

TRANSFER SÜREÇLERİ

Değişik bir transfer süreci oldu, inşallah bir daha olmaz. Ağustos'ta başladı, Ekim'de bitti. Hoca tercihi için de Emre ve yöneticilerle oturduk, konuştuk. Sonra transferlerimizi yaptık. Gerek mali sıkıntılar, gerek limit sıkıntıları, Türkiye'deki takımların yaşadığı mali sorunlar çerçevesinde manevra alanımız da çok yoktu. UEFA'nın 'Sattığın kadar alabilirsin' kuralı nedeniyle de manevralarımız sıkıntılıydı.

‘EMRE ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI’

Manevra alanımız çok yoktu. Sattığın kadar alabilirsin kuralınca manevra alanımız çok sıkıntılıydı. Emre'nin şapkadan tavşan çıkardığını, bu bir ekip işidir. Sadece Emre'nin istediği oyuncular alındı sanılmasın. Emre'nin istediği, hocamızın istediği oyuncular vardı. Her birimizim üstünde durduğu oyuncular vardı. Bizimle alakalı olmayan pek çok oyuncu yazılıp çizildi. Mecbur kalmadıkça yalanlamadık. Emre bana taraftarken, yöneticiyken verdiği inanç, güven hislerini bu süreçte fazlasıyla verdi.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal