Ekaterina Atalık: 'Kazandığım için Mutluyum'

Red Bull Chess Masters'in kadınlar kategorisinde birincilik kazanan Ekaterina Atalık, şampiyon olmaktan büyük sevinç duyduğunu ifade etti.

03.06.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-16:04) Ekaterina Atalık: 'Kazandığım için Mutluyum'

Ekaterina Atalık, verdiği demeçte, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Red Bull'un birlikte organize ettiği Red Bull Chess Masters hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle, Red Bull Chess Masters'in ilk defa çevrimiçi yapılabildiğini söyleyen milli satranççı Ekaterina, "Pandemi sürecinde evde de yapabildiğimiz satranç sporunun, kişisel gelişim ve motivasyon açısından herkesi iyi yönde etkilediğini düşünüyorum. Yapılan online etkinlikler ve katkılarından dolayı Red Bull'a ve TSF'ye sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kazandığım için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Karantina zamanını en iyi şekilde kullanmaya ve faydalı aktiviteler yapmaya çalıştığını aktaran Ekaterina Atalık, "Her hafta cumartesi günleri çocuklara yönelik canlı dersler verdim. Ülkemizde fazla sayıda satranç sever var, bu yüzden etkinlik ve teşviklerin daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Satranca çok önem veren ve heyecan oluşturan usta Magnus Carlsen'in yaptığı gibi bizim ülkemizde de benzer ödülü turnuvalar ve özel etkinlikler yapılmalı." ifadelerini kullandı.

2020 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu Ekaterina Atalık, 2006 senesinde Türkiye'ye kadınlarda ilk Avrupa şampiyonluğunu getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal