Eibar Kulübü: 'Korkuyoruz'

Coronavirüs sebebiyle bir süredir askıya alınan La Liga’nın kulüplerinden biri olan Eibar, liglerin tekrardan başlamasıyla alakalı bir açıklamalarda bulundu.

05.05.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-16:55) Eibar Kulübü: 'Korkuyoruz'

La Liga ekiplerinden Eibar'ın oyuncuları ve teknik kadrosu tarafından paylaşılan ortak açıklamada, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının sürdüğü bir ortamda idmanlara başlanması şeklinde alınan karar topa tutuldu.

İdmanlarda, sosyal mesafe kuralı başta olmakla birlikte coronavirüse karşı yetkililerin verdiği bütün önerileri yerine getirememekten "korktuklarını" belirten Eibar kulübü, "En çok sevdiğimiz işi yaparken, birbirimize hastalık bulaştırabilecek olmamız, hatta bunu ailemize ve arkadaşlarımıza taşıyıp, salgının yeniden büyümesine ve toplum için korkunç sonuçlar doğuracak bir duruma getirebilecek olmamız bizi endişelendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

'FUTBOLCUDAN ÖNCE İNSANIZ'

"Futbol oynadığımız her dakikadan, yaptığımız antrenmanlardan zevk aldığımız için ayrıcalıklıyız ve bu yüzden futbol oynamak istiyoruz ama futbolcudan önce insanız." şeklinde konuşan Eibarlı oyuncular, ülkedeki var olan sağlık durumunun, toplumun büyük çoğu gibi kendilerini de tedirgin ettiğini aktardı.

"Birçok insanın ekonomik durumlarından dolayı mevcut şartlara rağmen ve hiçbir garanti verilmeden işlerine döndüğünün farkında olduklarını" vurgulayan Eibarlı oyuncular, "Herkes için öncelik sağlık olmalıdır ve bu fikrin sadece kelimelerle değil gerçeklerle de örtüşme zamanı gelmiştir. Sadece bu şekilde, lige geri dönmek mantıklı olacaktır. Garanti istiyoruz ve sorumluluk talep ediyoruz." çağrısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal